De werkgelegenheid op de Noordoost-Veluwe behouden en uitbreiden. Dat is het doel van de Ir. R.R. van der Zee Stichting uit Wapenveld. Geert Jan van Ark is voorzitter en vertelt dat de stichting in 1982 is opgericht om de Berghuizer Papierfabriek in Wapenveld, met circa 500 arbeidsplaatsen, van een dreigend faillissement te redden. “Met behulp van de stichting en steun van overheid, bedrijven en particulieren kon de fabriek een succesvolle doorstart maken en ging het naar de beurs. De aandelen werden verkocht en daarmee realiseerde de stichting geld. De stichting kreeg de naam van de toenmalige directeur van de fabriek, ingenieur R.R. van der Zee en stelt het geld nu ter beschikking aan bedrijven en projecten op de Noordoost-Veluwe.”

Ondernemers helpen met liquiditeit

De Ir. R.R. van der Zee Stichting ondersteunt startende, doorstartende en bestaande ondernemers die liquiditeit nodig hebben. Bijvoorbeeld voor een innovatie, nieuw project of overname. “Daarnaast hebben we twee bedrijfsverzamelgebouwen in Wapenveld en Wezep,” aldus Geert Jan. “Starters en doorstarters kunnen daar gesubsidieerde kantoorruimte of een werkplaats huren. Na vier jaar betalen ze een marktconforme huur. Op dit moment zijn we bezig met een derde gebouw op het bedrijvenpark H2O bij Hattemerbroek. Studenten van Windesheim onderzoeken de behoefte van bedrijven en denken na over hoe we het gebouw eruit moeten laten zien en hoe we het aan de man kunnen brengen.”

Elkaar versterken

Per 1 januari 2019 is de Van der Zee Stichting partner van Kennispoort. Geert Jan: “Wij kennen de ondernemers en mentaliteit in Noordoost-Veluwe. Veel bedrijven die bij aan ons aankloppen voor financiering kunnen ook advies gebruiken. Wij hebben geld beschikbaar, Kennispoort heeft de knowhow en adviseert ondernemers. Door samen op te trekken, kunnen we elkaar versterken.”

Benieuwd naar de stichting? Neem een kijkje op www.vanderzeestichting.nl.

Evenementen, cases en nieuws

We nemen graag contact met je op

Laat hieronder je gegevens achter en wij bellen je terug

  • Velden met een * zijn verplicht om in te vullen.