Regio Zwolle

Regio Zwolle bestaat uit 22 gemeenten in de provincies Overijssel, Gelderland, Flevoland en Drenthe. Ondernemers, onderwijs, maatschappelijke organisaties en overheden werken in deze regio samen aan allerlei vraagstukken.

 

Doel Koersvast

Koersvast is gemaakt om het ondernemerschap, de kansen en uitdagingen van Regio Zwolle in beeld te brengen. En om het gesprek over de toekomst van de regionale samenwerking met elkaar te voeren.

Ondernemers delen hun verhalen

Emmelien Regeling

Emmelien Regeling is eigenaar van het familiebedrijf RPP Kunststofoplossingen in Nieuwleusen. Daarnaast is ze koploper binnen het programma Good Practice. Ze pionierde en bouwde een volledig circulair bedrijfspand. Tegen welke uitdagingen liep ze aan?

 

Ruud Raaijmakers

Ruud Raaijmakers is mede-eigenaar van Weflycheap en Blue Flamingos in Zwolle. Daarnaast is hij koploper binnen het programma Good Practice. In de coronacrisis bedacht Ruud met zijn team uit pure noodzaak een nieuw businessmodel. Dit werd een groot succes! Hoe is dit hem gelukt?   

 

Renate Meulenkamp Back

Renate Meulenkamp Back is financieel directeur van het familiebedrijf Drabo in Hardenberg. Ze werkt hard aan de toekomstbestendigheid van haar bedrijf en zoekt hiervoor de samenwerking op. Waarom is samenwerken zo vanzelfsprekend voor Renate? 

Verleden, heden en de toekomst

Carolien Nederlof

Carolien Nederlof van Hanzesteden Marketing neemt je mee naar het Hanzeverleden. Hoe werkten de handelaren van toen samen?

 

Peter Snijders

Peter Snijders, burgemeester van Zwolle en regiovoorzitter, vertelt over de overeenkomsten tussen de Hanze en Regio Zwolle.

 

Netty Wakker

Netty Wakker, directeur van Kennispoort, kijkt vooruit. Ze deelt haar visie op de regio en legt uit wat Kennispoort voor ondernemers kan betekenen.

In gesprek

Wat kenmerkt jou als ondernemer of bestuurder? Hoe kun jij meer gebruik maken van het samenwerkingsverband? En wat heeft Regio Zwolle volgens jou nodig voor de toekomst?

 

Wil je hierover in gesprek? Of wil je verkennen hoe je meer kan samenwerken met ondernemers, overheden en onderwijsinstellingen binnen de regio? Neem contact op met Kennispoort Regio Zwolle.  

Neem contact op

Team Koersvast

Een mini-documentaire van: Kennispoort Regio Zwolle  

Regie en storytelling: Willemijn Prins 

Video en fotografie: Rick Helmink en Ruud Hofman van Zintuig Studio

Muziek: Aïrto Nicolaas 

Support storyline: Iris Viola

Contact

Meer informatie over de mini-documentaire vraag je op bij Kennispoort Regio Zwolle via onderstaand contactformulier. Of bereik ons per mail info@kennispoortregiozwolle.nl of telefonisch 038 202 2020.

 

Wil je deze video ergens voor gebruiken? Laat het ons dan weten.

We nemen graag contact met je op

Laat hieronder je gegevens achter en wij bellen je terug

  • Velden met een * zijn verplicht om in te vullen.