De BubbleFlush maakt het mogelijk om toiletten chemievrij te reinigen. Deze innovatie is veilig voor de schoonmaker, de natuur en ons drinkwater. Dennis Luiten, uitvinder van de BubbleFlush, bracht deze samen met Wecovi, distributeur van de BubbleFlush, op de markt. BubbleFlush is een van de drie finalisten van de 10e editie van de Innovatieprijs van Regio Zwolle 2024.   

Incidenten in de schoonmaakindustrie 

Per dag spuiten professionele toiletschoonmakers in Nederland gemiddeld 17.500 liter schoonmaakchemie in het toilet. Met die liters chemie, reinig je toiletten op een niet-duurzame manier. De chemie spoelt de riolen in en vervuilt het milieu. Binnen de schoonmaakindustrie zijn er geregeld incidenten. De zware zuren komen bijvoorbeeld in aanraking met de ogen of huid van schoonmakers.  

Samenwerking met Wecovi 

Drie jaar geleden startte de samenwerking tussen Wecovi en BubbleFlush. Wecovi biedt op maat gemaakte oplossingen voor schoonmaakbedrijven en recreatieparken. De binnenkant van het toilet reinigen op een duurzame manier en zonder chemie, was voor Wecovi toen nog een uitdaging. ‘Dennis vond samen met zijn compagnon Hidde de BubbleFlush uit en wij zagen direct de mogelijkheden van hun innovatie. De BubbleFlush is een mooie aanvulling op ons schoonmaakassortiment’, vertelt Derik Landman, commercieel directeur bij Wecovi.  

Reinigen met de kracht van water 

‘Met de BubbleFlush, reinig je toiletten met het water dat in het toilet aanwezig is. Het toiletreinigingssysteem reinigt toiletten op basis van ultrasoon geluid. Daardoor ontstaan in het water hele kleine luchtbelletjes. Die luchtbelletjes groeien totdat ze instabiel worden en zodra de luchtbelletjes knappen, komt er kracht vrij in de vorm van waterkracht en hitte. Die kracht blaast letterlijk de vervuiling van het toilet af’, vertelt Dennis enthousiast.  

Chemievrij en duurzaam reinigen 

Dennis: ‘Met dit systeem heb je geen schoonmaakmiddelen meer nodig. Je kunt jouw toilet chemievrij en dus op een duurzame manier reinigen. Ook is de innovatie veilig voor de schoonmaker, de natuur en ons drinkwater. Als schoonmaker heb je geen kracht meer nodig en hoef je minder diep te bukken. Het apparaat doet het werk. Jij drukt de knop in en de rest gaat vanzelf.’  

3.500 units verkocht 

Steeds meer schoonmaakbedrijven gaan aan de slag met duurzaamheid. De manier van toiletten schoonmaken moet veranderen. ‘We zien dat steeds meer (internationale) professionele schoonmaakbedrijven de BubbleFlush units testen. De reacties die we van onze klanten krijgen, zijn positief. Schoonmaakbedrijven stappen al over op ons product. In anderhalf jaar tijd verkochten we 3.500 BubbleFlush units. Deze bedrijven dragen met de BubbleFlush bij aan een beter milieu en een veilige werkomgeving’, vertelt Dennis.  

Groeien naar een internationale onderneming 

Met onze deelname aan de Innovatieprijs van Regio Zwolle krijgen we meer aandacht voor ons product. We gaan voor een schonere wereld en blijven investeren in nieuwe ontwikkelingen. De ambitie is om te groeien naar een internationale onderneming.  

Over de Innovatieprijs van Regio Zwolle 

Ondernemers strijden elk jaar om de Innovatieprijs van Regio Zwolle. De prijsuitreiking staat geheel in het teken van innovatie en vindt plaats op vrijdag 28 juni 2024 op PROTO Innovationday bij Perron038 in Zwolle. Tijdens dit evenement laten de finalisten hun innovatiekracht zien en is er ruimte om te netwerken. De Innovatieprijs van Regio Zwolle is een initiatief van Kennispoort Regio Zwolle.  

We nemen graag contact met je op

Laat hieronder je gegevens achter en wij bellen je terug

  • Velden met een * zijn verplicht om in te vullen.