Op vrijdag 28 juni 2024 vond de uitreiking van de 10e editie van de Innovatieprijs van Regio Zwolle 2024 plaats. CodeGlass uit Zwolle won de Innovatieprijs van Regio Zwolle met hun softwareoplossing. De uitreiking vond plaats op PROTO Innovationday bij Perron038 in Zwolle en stond in het teken van innovatiekracht in Regio Zwolle. De Innovatieprijs is een initiatief van Kennispoort Regio Zwolle. 

De innovatie van CodeGlass 

CodeGlass ontwikkelde een tool (virtuele scan) die ervoor zorgt dat developers een compleet systeem kunnen analyseren en begrijpen. De innovatie is te vergelijken met een MRI-scan. ‘Met een MRI-scan kan je een lichaam bekijken en zien waar de oorzaak van een probleem zit. Dat doen wij ook met onze softwaretool’, vertelt Tyrone. De innovatie lost een hoge werkdruk op en zorgt ervoor dat developers hun werk makkelijker, sneller en met plezier kunnen uitvoeren. 

Finalisten en sprekers aan het woord 

In de video’s van de finalisten CodeGlass, Formal Molding en BubbleFlush waren de top drie innovaties te zien. Daarna gingen de ondernemers met dagvoorzitter Anne Dannenberg in gesprek over hun innovatie. Naast de uitreiking van de Innovatieprijs, lieten verschillende sprekers hun innovatiekracht in de regio zien. 

Niels van Stijn van Axxor en Bram de Vrught van QING namen de gasten mee in hun innovatieve ondernemersverhaal. Axxor is een bedrijf uit Zwolle en maakt honingraad en honingraadmachines. QING is een ingenieursbureau uit Arnhem. QING helpt Axxor met hun innovatie. Axxor ontwierp een cameratechniek met behulp van artificial intelligence (AI) om productiefouten te achterhalen. Hiermee verbeteren ze hun productkwaliteit en productieprocessen. Samen krijgen ze grip op uitdagingen, businesswaarden en maken ze stappen in automatisering van de innovatie. 

Innovatie in Regio Zwolle 

Netty Wakker, directeur Kennispoort Regio Zwolle, zei het volgende over innovatiekracht in Regio Zwolle: In de afgelopen jaren kwamen er mooie innovaties voorbij zoals de Spiderplug van Maan Group en de Vlega gehaktbal van Distrivers, Van der Zee en Agraservice Lindenhols. Maar er zijn meer nieuwe innovaties nodig voor Regio Zwolle die bijdragen aan brede welvaart en economisch vitale bedrijven. Kennispoort speelt samen met overheid, onderwijs en (financierings)partners een belangrijke rol in de ondersteuning van ondernemers op dit gebied.’  

Duurzame award  

Dit jaar maakte Gertjan de Kam, productdesigner bij Vepa the furniture factory uit Hoogeveen, de duurzame award. Vepa ontwerpt meubels zo circulair en duurzaam mogelijk. Gertjan vertelde in een video hoe hij op het idee kwam van het onderwerp, van welk materiaal de award gemaakt is en over de ode aan het innovatieve ondernemerschap die hoort bij de award.   

Uitreiking Innovatieprijs 

Sven Eijpe, jurylid én winnaar van de Innovatieprijs in 2023 met Bondus, maakte de winnaar bekend. Daarnaast vertelde hij wat de award Bondus bracht en waarom CodeGlass terechte winnaar is. ‘De schaalbaarheid en energiebesparing van de innovatie van CodeGlass was voor de jury doorslaggevend om CodeGlass te benoemen tot winnaar van de Innovatieprijs van Regio Zwolle 2024. Met hun innovatie kunnen ze veel klanten in binnen- en buitenland bereiken.’  

Naast de award ontving CodeGlass van Kennispoortpartner Meester en Meester een Legal Quick Scan. Deze scan geeft inzage in de bedrijfsvoering en eventuele risico’s met een plan van aanpak voor de toekomst. Daarnaast krijgt de winnaar een IE-check up van Octrooicentrum Nederland. Hiermee krijgen ze inzicht in het intellectueel eigendom (IE) binnen de bedrijfsstrategie. Na afloop van het event vond de MKB BBQ plaats waar ondernemers, overheden en onderwijs elkaar ontmoetten.  

Evenementen, cases en nieuws

We nemen graag contact met je op

Laat hieronder je gegevens achter en wij bellen je terug

  • Velden met een * zijn verplicht om in te vullen.