Startende ondernemers die hun ondernemersvaardigheden willen ontwikkelen en hun netwerk willen uitbreiden, kunnen sinds oktober 2018 terecht bij De Startversneller. Een programma van Oost NL, gefinancierd door de provincies Gelderland en Overijssel. De provincie wil hiermee de slagingskans van starters vergroten, de economische groei versterken en ondernemerschap aanjagen. Kennispoort Regio Zwolle organiseert het programmadeel Intervisie voor starters in haar omgeving, bedoeld om de ondernemers van elkaar te laten leren.  

Kennisnetwerk van Kennispoort
De intervisie bestaat uit 4 bijeenkomsten, met elk een eigen onderwerp. Bart Jeurnink, verantwoordelijk voor de intervisie van De Startversneller bij Kennispoort Regio Zwolle vertelt: “Kennispoort levert in dit onderdeel experts die met de ondernemers aan de slag gaan. De inhoud van de bijeenkomst wordt bepaald door de groep zelf, op basis van hun eigen behoeften. Zo wilde de eerste groep graag ondersteuning in het geven van authentieke presentaties.” Hij vervolgt: “Wij hielpen ze daarnaast met hun zakelijke identiteit en een goed businessplan. Ook werden hun pitchvaardigheden door Marije Wielenga op de proef gesteld. Zij was Nederlands kampioene speechen in 2017.”

Leren van elkaar
Het intervisiedeel van De Startversneller is bedoeld om de ondernemers van elkaar te laten leren. Want ondanks de verschillende branches, kampen ze af en toe met dezelfde uitdagingen. Bart: “Dan is het prettig dat je daar in een veilige omgeving met vakkundige begeleiders van Kennispoort over kunt praten. Wij kunnen ze met onze netwerkrol ook weer naar de nodige andere partijen doorverwijzen.”

Reactie deelnemers
Leon Aardenburg van Build-Up volgde de intervisie van de Startversneller. Hij vertelt: “Ik wil mensen in beweging krijgen om een vitaler leven te laten leiden. Maar hoe ben je nou onderscheidend en hoe laat je klanten bij jou komen? Met die vragen kwam ik binnen. Ik kan niet anders zeggen dan dat ik het bijzonder fijn vond om van andere startende ondernemers uit de regio te leren.”

Ook Anne de Vos, freelance-marketeer, projectleider en dagvoorzitter via haar bedrijf Brannd reageert: “‘Het is mooi om te zien hoe iedereen in de groep zich openstelt. Daardoor zie je de verschillen tussen mensen als het gaat over bijvoorbeeld communiceren en netwerken. Dat is voor mij heel waardevol. Dankzij de intervisie heb ik geleerd me beter te verplaatsen in anderen”.

Wat is De Startversneller?
De Startversneller is een initiatief van de Provincies Overijssel en Gelderland en in het leven geroepen om de kansen van startende ondernemers te vergroten. Met De Startversneller krijgen de ondernemers vouchers voor coaching, opleiding en intervisie, waarmee ze werken aan de ontwikkeling van hun ondernemersvaardigheden. Oost NL voert het programma uit, in samenwerking met Kennispoort Regio Zwolle.

Meer informatie
Wil je meer informatie over De Startversneller? Neem dan contact met ons op via mail info@kennispoortregiozwolle.nl, of telefoon 038 -202 2020. Neem ook eens een kijkje op de site www.destartversneller.nl.

Evenementen, cases en nieuws

We nemen graag contact met je op

Laat hieronder je gegevens achter en wij bellen je terug

  • Velden met een * zijn verplicht om in te vullen.