Stichting Kennispoort Regio Zwolle benoemt Henk Jan Meijer per 1 september 2019 tot nieuwe voorzitter van de Raad van Toezicht. De toezichthouders, directeur-bestuurder en medewerkers zijn verheugd om hem te kunnen verwelkomen. Henk Jan Meijer volgt Wilma van Ingen op, die begin 2019 afscheid nam na zes jaar voorzitterschap. Na haar vertrek was een vacature opengesteld.

Henk Jan Meijer over zijn aanstelling: ,,In de beginperiode van de Regio Zwolle – rond 2012/2013 – hebben gemeenten, provincies en andere betrokkenen innovatie nadrukkelijk op de regionale agenda geplaatst. Kennispoort heeft sindsdien een centrale rol om innovatie te stimuleren en daarmee een impuls te geven aan de regionale concurrentiepositie. Inmiddels geworteld in de 21 gemeenten, ondersteunt Kennispoort veel ondernemers en levert het een belangrijke bijdrage aan kansrijke economische thema’s. De Regio Zwolle heeft de ambitie uitgesproken om door te groeien naar de vierde economische regio van Nederland. Innovaties en vernieuwingen door het bedrijfsleven, met daarbij focus op bewezen regionale sectoren en transities zijn belangrijke pijlers om deze ambitie te verwezenlijken. Dit kan de Regio Zwolle nationaal en internationaal steeds meer een positie geven. Ik kijk daarom uit naar mijn periode als voorzitter van Kennispoort. Zo verwacht ik, nu vooral van achter de schermen, nog een mooie bijdrage te kunnen leveren aan de Regio Zwolle.’’

Bij Kennispoort wordt verheugd gereageerd op de aanstelling van de nieuwe voorzitter. Namens de toezichthouders reageert Pierre Satink: ,,Wij hebben constructieve gesprekken gevoerd over onze samenwerking de komende jaren. Henk Jan Meijer is een deskundig en gewaardeerd bestuurder. Als afscheidnemend burgemeester van Zwolle en voorzitter van de Regio Zwolle kent hij de regionale en landelijke netwerken goed. Met zijn netwerk en ervaring kan hij als toezichthoudend voorzitter een belangrijke bijdrage leveren aan de ambities van Kennispoort.’’ Naast de voorzitter hebben Pierre Satink (Baker Tilly), Jonathan Schagen (Schagen Groep), Jitha van Staveren (Van Staveren) en Paul van Ulsen (Salland Engineering) zitting in de Raad van Toezicht en is Netty Wakker de directeur-bestuurder.

Nieuwe periode 2020-2025  
De aanstelling van de nieuwe voorzitter valt in dezelfde periode als een herijking door de opdrachtgevers van Kennispoort. In 2019 hebben de opdrachtgevers de speerpunten, kaders en governance vastgesteld voor de periode 2020-2025. Kennispoort opereert als een onafhankelijke stichting o.a. namens 21 gemeenten, 4 provincies, de regionale onderwijsinstellingen en ondernemersorganisaties, die zijn vertegenwoordigd in de Economic Board Regio Zwolle.

Kennispoort is hét startpunt voor ondernemers met eerste vragen én ideeën op het gebied van innovatie, vernieuwend ondernemerschap en internationalisering. Met focus wordt ingezet op succesvolle sectoren uit de regionale economische regionale agenda als kunststoffen, health, agri&food, logistiek, e-commerce en vrijetijdseconomie. Ook ligt er in de nieuwe periode een focus op de drie transitieopgaven uit de economische agenda: energie, circulariteit en digitalisering. Kennispoort werkt hiervoor nauw samen met partners als het Health Innovation Park, Polymer Science Park, innovatiehubs, ondernemersnetwerken en andere (dienstverlenende) organisaties.

Henk Jan Meijer neemt komende zomer afscheid als burgemeester van Zwolle en daarmee ook als voorzitter van de Regio Zwolle (het samenwerkingsverband van 21 gemeenten rondom Zwolle).

Evenementen, cases en nieuws

We nemen graag contact met je op

Laat hieronder je gegevens achter en wij bellen je terug

  • Velden met een * zijn verplicht om in te vullen.