Sinds december 2019 is Alfa partner van Kennispoort Regio Zwolle. Arjan Jans, directeur van Alfa licht de samenwerking toe:

“We zochten naar een partner in de regio Zwolle die net als wij ondernemers verder helpen met hun ondernemerschap. De ambities van Kennispoort passen goed bij die van ons.

Er zijn zóveel goede ideeën en nieuwe initiatieven in de regio Zwolle. Bedrijven die innoveren, vernieuwend ondernemen en zaken willen doen in het buitenland. Wij willen meedenken met die ondernemers en hen ondersteunen om dit te realiseren.

Met vijf vestigingen in de regio Zwolle bieden we optimale ondersteuning. We zijn overal dichtbij. Vanuit iedere vestiging stimuleren we lokaal ondernemerschap.

We zijn ervan overtuigd in Kennispoort de juiste partner te hebben gevonden. We hechten waarde aan de bundeling van krachten. Wij zullen ons maximaal inzetten om de samenwerking tot een groot succes te maken”.

Waar Alfa ondernemers bij kan helpen

Arjan vervolgt: “We helpen, net als Kennispoort, ondernemers echt verder. Dat doen we door te helpen hun plannen te realiseren. Met een kritische blik, werken vanuit de actualiteit, met een breed pakket aan diensten zoals accountancy, fiscaal, salaris en personeel, maar ook op gebieden als subsidie, bedrijfskunde en fusies en overnames. Altijd advies op maat. Afhankelijk van de fase en sector waarin een onderneming zich bevindt, bieden we oplossingen. We zijn sterk in agri & food en logistiek, maar ook in andere sectoren. Daarnaast adviseren wij ook startende ondernemers

Bovendien werken we samen in een internationaal samenwerkingsverband van 220 accountants- en adviesorganisaties in 92 landen. Hierdoor kunnen we ook adviseren over buitenlandse vestigingen, fusies en overnames, samenwerkingsverbanden en buitenlandse fiscaliteiten”.

Mens, milieu en maatschappij als uitgangspunt

Als we Arjan vragen wat Alfa echt onderscheidt, verschijnt er een glimlach op zijn gezicht: “Wat ons onderscheidt van anderen? Onze medewerkers zijn oprecht toegewijd richting ondernemers en onze eigen organisatie. De mens staat centraal. Zowel intern als bij onze klanten.

Participatie van medewerkers

Je moet weten, Alfa heeft bijzondere eigenaren: de medewerkers van de kantoren. Bij Alfa kunnen alle medewerkers onafhankelijk van een functie mede-eigenaar van Alfa worden. Dit versterkt de saamhorigheid en het ondernemerschap van onze medewerkers.

Keurmerk voor mens, milieu en maatschappij

Bij Alfa staat duurzaamheid hoog op de agenda en nemen we onze verantwoordelijkheid hierin. We zijn B-corp gecertificeerd. Dit is een keurmerk voor organisaties die naast winst ook nadrukkelijk duurzame en sociale doelstellingen nastreven. In Nederland bekende B-Corps zijn Dopper, Triodos Bank, Tony Chocolonely en Ben & Jerry’s. We zijn er trots op dat Alfa in dit rijtje staat en dat we Kennispoort vanuit onze natuurlijke houding en gedrag kunnen ondersteunen.”.

Evenementen, cases en nieuws

We nemen graag contact met je op

Laat hieronder je gegevens achter en wij bellen je terug

  • Velden met een * zijn verplicht om in te vullen.