Op 29 september speelde PEC Zwolle de thuiswedstrijd tegen PSV. Voorafgaand aan de wedstrijd vond een regiobijeenkomst plaats bij Perron038, waarbij de hightech maakindustrie uit de Regio Zwolle zich liet inspireren door Brainport Industries Campus uit Eindhoven.

Als sterkste groeiregio buiten de Randstad ontwikkelt de regio zich tot de vierde economische topregio en vormt daarmee de vierde hoek van de economische hoofdstructuur van het land naast Amsterdam, Rotterdam en Eindhoven. Innovaties door het bedrijfsleven en beschikbaarheid van talent zijn belangrijke succesfactoren om deze ambitie te verwezenlijken. Daarom hadden organisaties in de slimme maakindustrie de handen ineengeslagen voor de ‘Bijeenkomst Smart Industry’ voorafgaand aan de wedstrijd tussen PEC Zwolle en PSV uit Eindhoven.

Bezoek aan Perron038

De gasten verzamelden zich bij het MAC3PARK stadion, om daarna met de PEC Zwolle-bus naar het stationsgebied en het Wärtsilä-terrein af te reizen. Daar bezochten ze Perron038; een inspirerende locatie en het toekomstige hart van de innovatieve maakindustrie in Regio Zwolle. Ondernemers uit deze industrie hebben gezamenlijk de handen ineengeslagen om met scholen zich samen in te zetten met bevlogen studenten, briljante engineers, hightech machines en hypermoderne tools. De bezoekers werden bij Perron038 verwelkomt door Marius Woldberg (kwartiermaker Perron038) en Arend van der Sluis (bestuurder stichting Perron038 en voorzitter Tembo). Marius Woldberg deelde op een bevlogen manier de toekomstplannen vanPerron038 met de gasten.

Brainport Industries Campus

Aansluitend lieten de bezoekers zich inspireren door Metropoolregio Brainport Eindhoven. Brainport Eindhoven is wereldwijd koploper in de hightech maakindustrie. Sinds dit Eredivisieseizoen wordt dit ook uitgedragen op het wedstrijdshirt van PSV. Dit was aanleiding om de bezoekers uit Eindhoven te vragen om ondernemers, overheden en onderwijsinstellingen in de Regio Zwolle te inspireren met hun verhaal. Erik Veurink (campusdirecteur van Brainport Industries Campus) had een indrukwekkende presentatie over de ontwikkeling van de hightech maakindustrie in Eindhoven. Met de oppervlakte van circa 130 voetbalvelden aan geplande bedrijfsgebouwen is deze campus hét gezicht van de hightech maakindustrie en de wereldwijde bakermat van open-innovatie.

Verbinding Zwolle – Eindhoven

Marius Woldberg en Erik Veurink benadrukten gezamenlijke de bestaande verbindingen tussen de regio’s Zwolle en Eindhoven, maar ook de mogelijke kansrijke verbindingen voor de toekomst. Dit werd versterkt met een voorbeeld van een Zwols bedrijf dat zich gevestigd heeft op de Brainport Industries Campus, naast haar vestiging in Zwolle. Jan Willem Sietsma van IJssel Technologie vertelde dat het Zwolse bedrijf partner is in het samenwerkingsverband dat o.a. de logistiek verzorgt op de Brainport Industry Campus. Hier kunnen hightech-toeleveranciers samen innoveren en produceren.

Erik Veurink nodigde de deelnemers van de bijeenkomst van harte uit voor een tegenbezoek aan Eindhoven. Op woensdag 27 november gaat een delegatie met de bus naar Eindhoven.

Rondleiding, netwerken en wedstrijd

Na de presentaties kregen de gasten een rondleiding door de prachtige oude industriële hal, die is omgebouwd tot hypermoderne omgeving. Aansluitend werd genoten van een lunch en werd door de gasten intensief genetwerkt. Een uur voor de wedstrijd dook iedereen de bus weer in; om snel af te reizen naar de businessclub van PEC Zwolle en de Regio Zwolle Bar voor de wedstrijd. De gasten uit Eindhoven gingen met de punten naar huis.

De bijeenkomst was een initiatief van Perron038 en PEC Zwolle / Regio Zwolle United, in samenwerking met provincie Overijssel, Kennispoort Regio Zwolle en Brainport Industries Campus.

Fotograaf: Theo Smits

Evenementen, cases en nieuws

We nemen graag contact met je op

Laat hieronder je gegevens achter en wij bellen je terug

  • Velden met een * zijn verplicht om in te vullen.