In samenwerking met Bacron BV uit Heeten heeft Theo Schrijver Interieurbouw uit Heino een uniek kunstophangsysteem ontwikkeld dat kostbare kunst in musea sneller en veiliger kan ophangen. De machine breng ophangpunten over op de op muur, maar is ook geschikt om de kunst aan te laten hangen tijdens een presentatie of tijdelijke tentoonstelling.

Het idee
Theo Schrijver: “Mijn eerste prototype bouwde ik van hout. Bij het tweede prototype heb ik ook aluminium gebruikt en heb ik, samen met een goede vriend, een besturingssysteem ontwikkeld. Ralph Keuning, directeur van Museum De Fundatie was enthousiast over de machine en raadde me aan patent aan te vragen. Met succes! Omdat ik inzag dat ik het verder niet alleen kon, heb ik contact opgenomen met Kennispoort Regio Zwolle. Na enkele gesprekken heeft innovatie adviseur Ynte van der Meer mij in contact gebracht met Paul Reimert van Bacron BV.”

Samenwerking
Ynte: “Met Paul voerde ik ook gesprekken, omdat hij zijn activiteiten graag wilde verbreden. Ik heb de twee aan elkaar gekoppeld en toen ging het snel. Er is een octrooi onderzoek gedaan en octrooi aangevraagd. Er is vertrouwen opgebouwd tussen Theo en Paul en dit leidde tot een eerste juridische samenwerkingsovereenkomst. Sallandse samenwerking in optima forma!”

De toekomst
Naar verwachting komt de machine op korte termijn op de markt. Samen met Trade Office onderzoeken ze ook de mogelijkheden op de internationale markt. Paul Reimert: “Hoe gaaf zou het zijn als ons systeem gebruikt wordt in bijvoorbeeld het Louvre!” Theo en Paul zien meer mogelijkheden voor het systeem, maar willen eerst dit product goed in de markt zetten.

Door de bijzondere samenwerking is het kunstophangsysteem in 2018 genomineerd voor de Cross-over Innovation Challenge.

Evenementen, cases en nieuws

We nemen graag contact met je op

Laat hieronder je gegevens achter en wij bellen je terug

  • Velden met een * zijn verplicht om in te vullen.