Op zoek naar oplossingen voor problemen die er soms nog niet eens zijn, dat is wat Van Remmen UV technology volop aan het doen is. Het bedrijf uit Wijhe maakt desinfectiesystemen, bijvoorbeeld voor het reinigen van afvalwater. Deze systemen worden gebruikt voor onder andere drinkwaterbereiding, legionellabeheer en desinfectie en chloorreductie in zwemwater. Wij mochten meekijken met Ton van Remmen in zijn prachtige bedrijf.

De innovatie
Van Remmen UV technology doet haar desinfectie met behulp van licht, meer specifiek UV-C licht. Dit licht is in staat om water, lucht en oppervlakken te desinfecteren. Eigenaar Ton van Remmen: “Vanaf het moment dat ik in aanraking kwam met UV technologie was ik eigenlijk wel direct verliefd. Omdat het vooral een schone techniek is en niks uitgesloten wordt.”

De uitwerking
Ton van Remmen heeft in de beginfase van het bedrijf samengewerkt om het netwerk in de Regio op te kunnen bouwen. Recentelijk is er samengewerkt om subsidies te kunnen verkrijgen om het project een duw in de rug te geven. Het doel? “We willen graag een bijdrage kunnen leveren aan een wereld die schoner is”, aldus van Remmen.

Genomineerd XIC18
Van Remmen UV Technology heeft, samen met Jotem Waterbehandeling BV, de Advanox™ ontwikkelt. Ze wilden het probleem oplossen dat de verontreiniging van medicijnresten in drinkwater veroorzaakt. Met hun innovatie Advanox™ gaan zij nog een stap verder dan van tevoren gedacht. Met deze nieuwe techniek wordt UV-C licht gebruikt om medicijn- en hormoonresten effectief af te breken in oppervlaktewaterstromen. De Advanox leverde Van Remmen UV Technology een nominatie op voor de Cross-over Innovation Award 2018. Meer informatie: https://vanremmen.nl/advanox/ 

Meer inspirerende voorbeelden zien? Je vindt ze bij onze cases.

Evenementen, cases en nieuws

We nemen graag contact met je op

Laat hieronder je gegevens achter en wij bellen je terug

  • Velden met een * zijn verplicht om in te vullen.