Het bedrijf SBS Innovations uit ‘t Harde brengt in een korte tijd het succesvolle product Retwist op de markt. De ondernemers ontwikkelden een melder die een cv-ketel automatisch uitschakelt bij detectie van koolmonoxide. Met de hulp van Kennispoort Regio Zwolle kreeg de jonge onderneming financiering bij de Van der Zee Stichting. Hiermee investeerde SBS Innovations in Retwist en groeiden ze verder.

De Retwist redt levens

‘Hoe is het mogelijk dat er nog steeds mensen slachtoffer worden van koolmonoxide?’, vroeg ondernemer Gerrit Bisschop zich af. Elk jaar zorgt koolmonoxidevergiftiging voor gemiddeld tien doden en honderdvijftig ziekenhuisopnamen. De ondernemers van SBS Innovations bedachten een idee om dit probleem op te lossen.

De slimme koolmonoxidemelder werkt snel en doeltreffend. Erik Schouls: ‘Je hebt een standaard situatie met een cv-ketel. Onderin zit de schakelaar en helemaal bovenin zit de melder. Op het moment dat er koolmonoxide wordt gemeten schakelt de Retwist gelijk de cv-ketel uit.’ Bij detectie van koolmonoxide waarschuwt de Retwist automatisch de omgeving met licht- en geluidssignalen.

Unieke innovatie

https://www.youtube.com/watch?v=GbwJNvvgIWM

De Retwist is uniek in zijn soort. Al jaren is er een groot aanbod van traditionele koolmonoxidemelders, maar geen enkele detector kan indien nodig direct een cv-ketel uitschakelen. De Retwist biedt tien jaar bescherming tegen koolmonoxidevergiftiging. Daarnaast is het innovatieve product volledig ontwikkeld en geproduceerd in Nederland.

Hulp van Kennispoort

SBS Innovations kwam via Kennispoort Regio Zwolle in contact met de Van der Zee Stichting. Hier kregen zij de benodigde financiering om een stap vooruit te gaan. ‘Het was iets waar we al een poos naar op zoek waren. Je gaat eerst kijken binnen je eigen netwerk en uiteindelijk kwamen we bij Kennispoort terecht. We werkten samen met innovatieadviseur Ynte van der Meer, dit ging gewoon hartstikke mooi! Vanaf toen is het gewoon heel hard gegaan.’, aldus Gerrit Bisschop.

Blijven innoveren

Retwist groeide uit tot een succes en verkreeg een sterke positie in de markt. In minder dan een jaar tijd bereikte de innovatie van SBS Innovations met diverse partners landelijke dekking. De jonge onderneming wil nog veel meer ambities waarmaken. Gerrit Bisschop: ‘Je hebt nu de handen weer vrij, dus we gaan weer verder. We blijven innoveren!’

Evenementen, cases en nieuws

We nemen graag contact met je op

Laat hieronder je gegevens achter en wij bellen je terug

  • Velden met een * zijn verplicht om in te vullen.