Donderdagochtend 12 oktober 2023 vertrokken 24 vertegenwoordigers uit Regio Zwolle voor een tweedaagse inspiratiereis naar de Duitse deelstaat Nordrhein-Westfalen. Van alle deelstaten handelt Nederland het meeste met Nordrhein-Westfalen. De groep liet zich inspireren en informeren over de economische kansen en connecties tussen Regio Zwolle en Nordrhein-Westfalen. 

Warsteiner Brauerei  

Op donderdag werd familiebedrijf de Warsteiner Brauwerei bezocht. De vertegenwoordigers kregen een rondleiding door de fabriek, de eigen sportterminal en bekeken de waterbron. Na de rondleiding was er ruimte voor een onderlinge kennismaking tijdens de lunch. Daarna vertelde Henk Wielinga van de Warsteiner Brauerei over de internationaliseringsstrategie van het Duitse biermerk. Amélie Speckenbach van Netherlands Business Support Offices (NBSO) sloot de dag af. De NBSO’s zijn handelskantoren van de Nederlandse overheid in het buitenland die ondernemers helpen met plannen in het buitenland. Amélie vertelde over de ondernemerskansen in Duitsland en hoe de NBSO hierin kan helpen.  

Ondertekening Meester en Meester

 

Hörmann 

Een bezoek aan het bedrijf Hörmann stond op vrijdag op de planning. De groep bezocht de enorme showroom en de productie waar onder andere bekende (garage)deuren voor de bouwmaterialenindustrie gemaakt worden. Christoph Hörmann, CEO, vertelde daarna over de geschiedenis van Hörmann, hun wereldwijde aanpak en gaf inspirerende praktijkvoorbeelden. 

Rondleiding Hörmann

 

Hulp bij zakendoen in het buitenland? 

Als je eraan denkt om zaken te gaan doen in het buitenland, zijn er veel zaken waar je aan moet denken of waar je mee te maken krijgt. Wij geven bedrijven in Regio Zwolle inzicht in kansen in het buitenland en we geven jouw bedrijf advies over beter of sneller internationaal zakendoen. 

Laat je contactgegevens achter en wij bellen je terug om een afspraak met je te maken. Je kunt ons natuurlijk ook zelf bellen. Je bereikt ons op 038 202 2020. 

Neem contact met ons op

Evenementen, cases en nieuws

We nemen graag contact met je op

Laat hieronder je gegevens achter en wij bellen je terug

  • Velden met een * zijn verplicht om in te vullen.