Vanaf woensdag 1 maart 2023 kunnen bedrijven in Oost-Nederland (Overijssel en Gelderland) een subsidie aanvragen voor innovatie-, demonstratie- en testprojecten. EFRO Oost stelt 11 miljoen euro beschikbaar voor investeringen die bijdragen aan een slimme en duurzame economische ontwikkeling van de regio. Het doel is om met deze projecten te zorgen voor een versnelde marktintroductie van producten of diensten. EFRO Oost wordt gefinancierd door de Europese Unie, het ministerie van Economische Zaken en Klimaat en de provincies Gelderland en Overijssel. Lees hier meer informatie over de subsidie voor test- en demonstratieprojecten.

Waarvoor kun je de subsidie gebruiken?

Bij deze openstelling gaat het om het demonstreren en testen van nieuwe toepassingen. Denk aan activiteiten in proeftuinen die testmogelijkheden aanbieden en living labs waarbij een prototype wordt gedemonstreerd. Innovaties zijn belangrijk voor de concurrentiepositie van bedrijven en daarmee voor de regionale economie. Daarnaast dragen innovaties bij aan oplossingen voor uitdagingen van deze tijd.

 

Subsidiemogelijkheden

Wat zijn de mogelijkheden? En waar moet je aanvraag aan voldoen? We zetten de feiten op een rij:

  • Het minimumbedrag aan subsidie per aanvraag bedraagt € 350.000,- en het maximumbedrag bedraagt € 1.000.000,-.
  • De subsidie bedraagt maximaal 40% van de projectkosten, voor het mkb is dit maximaal 50%.
  • Een voorstel kan worden ingediend door een samenwerkingsverband van minimaal twee partners, waarvan minimaal een mkb’er.
  • Het indienen van subsidieaanvragen is mogelijk vanaf woensdag 1 maart 2023 met als uiterste datum woensdag 28 februari 2024. De aanvragen worden behandeld op volgorde van binnenkomst.

Lees meer over deze subsidie

Subsidie aanvragen

Je kunt een aanvraag indienen vanaf woensdag 1 maart 2023 09.00 uur via het EFRO-webportaal. Bereid je aanvraag goed voor, zodat je er op tijd bij bent. Heb je al een idee en wil je toetsen of het past binnen de subsidiemogelijkheden van EFRO Oost? Maak dan gebruik van het projectideeformulier.

 

Innovatieprojecten in een vroegere fase

Naast de openstelling voor demonstratie- en testprojecten is het in 2023 ook mogelijk om subsidie aan te vragen onder de regeling Innovatieprojecten september 2022. Bij deze projecten gaat het ook om marktgerichte innovatie, maar dan in een vroegere fase van de productontwikkeling. Lees meer over deze regeling op de website van EFRO Oost.

Evenementen, cases en nieuws

We nemen graag contact met je op

Laat hieronder je gegevens achter en wij bellen je terug

  • Velden met een * zijn verplicht om in te vullen.