Wil jij jouw innovatieve techniek of proces verder ontwikkelen? MKB-ondernemers uit Gelderland en Overijssel kunnen nu financiering aanvragen vanuit het fonds ION+2. 5,5 miljoen euro is beschikbaar gesteld om risicokapitaal te verlenen aan ambitieuze MKB-ondernemers. Dit helpt om innovaties op het gebied van groen en digitalisering snel en succesvol op de markt te brengen.

Wat houdt het fonds ION+2 in?

De middelen van het fonds komen uit het REACT-EU programma. Oost NL is fondsmanager van ION+2. ION+2 is een vervolg op het succesvolle ION+, waarmee tot nu toe twaalf bedrijven uit Gelderland kapitaal ophaalden om een stap te zetten in de ontwikkeling van verschillende innovaties. Zoals XTINC, dat zich richt op de opslag van groene waterstof of AMT Medical, een bedrijf dat openhartoperaties veiliger wil maken.

Vanuit ION+2 kunnen nu ook Overijsselse ondernemers financiering aanvragen. Naast een financiële bijdrage, krijg je ook hulp van specialisten van Oost NL en cofinaciers. Dit maakt het mogelijk om jouw project naar de volgende fase te brengen, zodat investeerders of banken bereid zijn om in te stappen. Je mag met de lening drie typen activiteiten financieren:

  • Ontwikkeling van de technologie
  • Validatie van de markt en ontwikkelen van de onderneming
  • Het op de markt brengen van de innovatie

Voor wie is deze financiering?

Mkb-ondernemingen die actief zijn in de volgende innovatieve sectoren maken kans op financiering:

  • agro & food;
  • health;
  • hightech systemen & materialen en cross-overs als ICT, water, creatieve industrie, chemie en de maakindustrie;
  • energie- en milieutechnologie (EMT) inclusief biobased economy en cross-overs van EMT met de bovengenoemde sectoren.

Waar moet de innovatie aan bijdragen?

Jouw techniek of proces moet een bijdrage leveren op het gebied van groen of digitalisering.

Groen

Bij de financiering op het gebied van groen moet het project een bijdrage leveren aan de verduurzaming en vergroening van de economie en ecologische duurzaamheid. Denk bijvoorbeeld aan zekere, schone en efficiënte energie, vermindering van CO2-uitstoot of circulariteit.

Digitalisering

Bij de financiering op het gebied van digitalisering moet het project een bijdrage leveren aan de digitalisering van het bedrijfsleven en de inzet van digitalisering binnen de maatschappij. Denk bijvoorbeeld aan robotisering, Internet of Things (IoT), kunstmatige intelligentie (AI).

Financiering ION+2 aanvragen

Wil je weten of je in aanmerking komt voor de financiering? Bekijk hier de voorwaarden. Onderaan de pagina met voorwaarden kun je ook het aanvraagformulier invullen.

Hulp nodig?

Wil je meer weten over deze financiering? Wij helpen je graag verder. Of we kunnen je doorverwijzen naar experts uit ons netwerkNeem contact met ons op en wij helpen je verder.

Evenementen, cases en nieuws

We nemen graag contact met je op

Laat hieronder je gegevens achter en wij bellen je terug

  • Velden met een * zijn verplicht om in te vullen.