Bondus is de winnaar van de Innovatieprijs van Regio Zwolle 2023 met hun innovatie de Lab-on-a-chip. Tijdens de uitreiking bij BREiNN op woensdag 14 juni namen oprichters Bas-Jan Hoogenberg en Sven Eijpe de award in ontvangst. De Innovatieprijs van Regio Zwolle is een initiatief van Kennispoort Regio Zwolle.

Bondus ontwikkelde een productietechniek waarbij ze verschillende stappen in de assemblage van de Lab-on-a-chip, een medische zelftest, kunnen uitvoeren. Een medische zelftest zoals de PCR-zelftest die werd gebruikt om te testen op COVID-19. ‘Je ziet steeds meer ontwikkeling met de medische zelftesten, omdat patiënten gewoon veel sneller antwoord willen. Het verschil dat onze innovatie maakt, is dat met ons productieproces een zelftest sneller gemaakt kan worden. Waardoor het ook nog eens goedkoper is en toegankelijker op de markt. Daarnaast is onze techniek duurzaam’, vertelt Sven.  

Jurybeoordeling

De jury bestond uit innovatieve ondernemers zoals Nathalie Beck van blue®m en Roel Poolman van Kooiker Groep, winnaar van de Innovatieprijs van Regio Zwolle van 2022. Aangevuld met Gert de Leeuw van de Rabobank. De jury ziet kracht in de schaalbaarheid van de Lab-on-a-chip. Nathalie: ‘Hiermee maakt Bondus een stukje gezondheidszorg betaalbaar voor iedereen en dat ook nog eens op een innovatieve en duurzame manier!’  

Over de Innovatieprijs van Regio Zwolle

De Innovatieprijs van Regio Zwolle is een initiatief van Kennispoort Regio Zwolle. Bedrijven strijden om de Innovatieprijs van Regio Zwolle. De uitreiking staat geheel in het teken van innovatie en dit jaar vond het plaats bij BREiNN in Zwolle. Tijdens het evenement lieten innovatieve koplopers en de finalisten hun innovatiekracht zien. Na de prijsuitreiking was er gelegenheid om te netwerken.  

Evenementen, cases en nieuws

We nemen graag contact met je op

Laat hieronder je gegevens achter en wij bellen je terug

  • Velden met een * zijn verplicht om in te vullen.