Op maandag 15 april 2024 sluit de mogelijkheid om te strijden voor de Innovatieprijs van Regio Zwolle 2024. Een prijs die Kennispoort Regio Zwolle jaarlijks uitreikt aan de meest innovatieve ondernemer van de regio. In 2023 sleepte Bondus deze prijs in de wacht. Bondus zit aangesloten bij ZWINC, een organisatie die innovatieve startups in de maakindustrie helpt. Wat heeft hen de Innovatieprijs opgeleverd? We blikken terug met Bondus oprichters Bas-Jan en Sven.

 

Bas-Jan: ‘Deze erkenning kwam voor ons op het perfecte moment. We waren klaar om naar buiten te treden met onze lab-on-a-chip innovatie.’ De door de twee ontwikkelde techniek voor een ‘laboratorium op een chip’ maakt het mogelijk om medische zelftesten sneller, makkelijk en goedkoper te produceren.

Benaderd door interessante partijen

Na het winnen van de prijs, ging het balletje rollen. ‘We werden vanwege de publiciteit die samen ging met het winnen van deze prijs, steeds vaker benaderd voor interessante samenwerkingen. Zoals partijen met specifieke kennis, waarmee we onze techniek verder konden ontwikkelen’, vertelt Bas-Jan.

Vertrouwen

Niet alleen qua publiciteit, ook het zelfvertrouwen van de jonge ondernemers kreeg een boost. Sven: ‘Wij vonden zelf natuurlijk wel dat we heel innovatief bezig waren. Dat een belangrijke organisatie als Kennispoort dit bevestigt, gaf een extra gevoel van vertrouwen. Voor onszelf én voor de buitenwereld natuurlijk.’

 

Over de Innovatieprijs van Regio Zwolle

Ondernemers strijden om de Innovatieprijs van Regio Zwolle. De vakkundige jury beoordeelt de innovaties onder andere op originaliteit, impact en marktrijpheid. Drie innovaties mogen uiteindelijk door naar de finale. De beste innovatie wordt op vrijdagmiddag 28 juni 2024 bekendgemaakt op de PROTO Innovationday bij Perron038 in Zwolle. Tijdens dit evenement laten innovatieve koplopers en de finalisten hun innovatiekracht zien. De winnaar ontvangt een duurzame award, lokale publiciteit en een persoonlijk innovatietraject. Na de prijsuitreiking is er gelegenheid om te netwerken.

Inschrijven

Wil je net als Bas-Jan en Sven kans maken op de Innovatieprijs van Regio Zwolle? Schrijf je in voor de Innovatieprijs van Regio Zwolle 2024.

Inschrijven

 

Evenementen, cases en nieuws

We nemen graag contact met je op

Laat hieronder je gegevens achter en wij bellen je terug

  • Velden met een * zijn verplicht om in te vullen.