Op woensdag 8 september 2021 vertrekken Kennispoort-adviseurs Stendert de Vries en Mark van Lenthe samen met zo’n 15 ondernemers uit Hardenberg per racefiets naar de Alpe d’Huez. Dit alles met het doel om zoveel mogelijk geld in te zamelen voor nieuw kankeronderzoek. In zes dagen legt de groep bijna 1200 kilometer af. Inmiddels is er al meer dan € 100.000,- opgehaald.

Het idee voor de tocht ontstond een aantal jaren geleden toen ondernemers Robert Prins en Jan Lenters de Alpe d’Huez beklommen. Na het meedoen bedachten ze om van Hardenberg naar de beroemde Tour de France-col te fietsen. Een paar jaar later hebben Robert en Stendert dit idee opgepakt en een groep ondernemers uitgenodigd om samen de fietstocht te maken. Iedereen was gelijk enthousiast en zei: ‘Dit gaan wij gewoon doen!’. Zo ontstond ‘De Tocht van Gewoon Doen’.

Sportieve uitdaging

Mark, adviseur vernieuwend ondernemen, hoefde niet lang na te denken over zijn deelname aan dit initiatief. ‘Fietsen van Hardenberg naar de Alpe d’Huez klinkt als een loodzware uitdaging, maar het is een peulenschil in vergelijking met de mensen die dagelijks de strijd voeren met kanker. Ik wil dolgraag een bijdrage leveren om kanker de wereld uit te helpen. Daarnaast houd ik wel van een sportieve uitdaging. Het wordt een ervaring die ik niet snel ga vergeten.’, vertelt Mark.

Strijd tegen kanker

MKB-adviseur Stendert: ‘Mijn schoonouders zijn een aantal jaar geleden kort na elkaar overleden aan de gevolgen van deze vreselijke ziekte. Dit heeft een flinke impact gehad op mijn gezin en het is moeilijk om dat een plekje te geven. Ik hoop dat we een mooi bedrag kunnen ophalen, zodat er meer onderzoek gedaan kan worden naar kanker. Daarnaast is het natuurlijk ook een mooie uitdaging om aan te gaan samen met ondernemers uit de regio.’

Wil je de ondernemers steunen?

Je kunt de tocht steunen door middel van een donatie. Bij een donatie van minimaal € 10,- ontvang je de Tocht van Gewoon Doen kalender. Meer informatie of doneren? Kijk dan op: www.detochtvangewoondoen.nl.

Evenementen, cases en nieuws

We nemen graag contact met je op

Laat hieronder je gegevens achter en wij bellen je terug

  • Velden met een * zijn verplicht om in te vullen.