Ben jij een mkb-ondernemer gevestigd in Overijssel? En wil je aan de slag met de ontwikkeling van een nieuw product, proces of dienst? Dan is de MIT-haalbaarheidsprojecten misschien iets voor jou. Met de mkb-innovatiestimulering Regio en Topsectoren (MIT) subsidie krijg je financiële ondersteuning voor verschillende typen haalbaarheidsstudies. Je kunt de subsidie vanaf dinsdag 9 april 2024 om 09.00 uur aanvragen bij provincie Overijssel.

 

Lees meer over deze subsidie

 

Voor wie

Deze subsidie is bedoeld voor mkb-ondernemers met een vestiging in Overijssel. En jouw innovatie draagt bij aan een of meer maatschappelijke thema’s. De thema’s zijn opgedeeld in acht maatschappelijke Kennis- en Innovatieagenda’s (KIA’s):

  • Klimaat en Energie (gewijzigd)
  • Gezondheid en Zorg
  • Veiligheid
  • Sleuteltechnologieën
  • Landbouw, Water en Voedsel
  • Maatschappelijk Verdienvermogen
  • Circulaire Economie (nieuw)
  • Digitalisering (nieuw)

Voorbeelden haalbaarheidsvragen 2021

Energie

Een haalbaarheidsonderzoek uitvoeren op het gebied van energie naar de technische en economische mogelijkheden van een product voor lokale energieopslag, die opgenomen kan worden in het energienet. De technische haalbaarheidsvragen gaan dan bijvoorbeeld over het type batterij, materiaaleisen van het product en hoe het systeem technisch werkt (communicatie).

Digitalisering

Binnen een haalbaarheidsonderzoek op het gebied van digitalisering wordt onderzocht wat de technische mogelijkheden zijn op het gebied van geïntegreerde sensortechnieken bij de ontwikkeling van een geautomatiseerd nieuw product. Daarnaast is van belang welke businessmodellen toepasselijk zijn bij de exploitatie.

Voedsel

Een haalbaarheidsonderzoek op het gebied van voedsel dat de technische haalbaarheid onderzoekt van een machine die zorgt voor minder verspilling van voedsel aan de start en het einde van de productie. Daarbij gaat het ook om welke rol kunstmatige intelligentie speelt in de kwaliteit en consistentie van de productie.

Subsidie aanvragen

Je kunt een aanvraag indienen vanaf dinsdag 9 april 2024 om 09.00 uur bij provincie Overijssel. Dit kun je doen door middel van het digitale aanvraagformulier dat je vanaf 9 april 2024 kunt vinden op deze pagina. Bereid je aanvraag goed voor, zodat je er op tijd bij bent. Uit eerdere aanvraagrondes bleek dat er meer aanvragers zijn dan dat er budget beschikbaar is. Daarom is het belangrijk dat je jouw complete aanvraag snel indient. Alleen complete aanvragen worden meegenomen in de loting. Heb je vragen over de subsidie of wil je hulp bij jouw aanvraag? Neem contact met ons op en wij helpen je verder!

We nemen graag contact met je op

Laat hieronder je gegevens achter en wij bellen je terug

  • Velden met een * zijn verplicht om in te vullen.