De Corporate Sustainable Reporting Directive (CSRD) begint stap voor stap zijn weg te vinden binnen bedrijven in het mkb. Misschien heb jij het ook al ervaren. CSRD-plichtige ondernemingen zijn volop in de voorbereiding om ‘CSRD-proof’ te kunnen rapporteren. Deze ondernemingen beginnen een informatie uitvraag te doen in de keten, richting het mkb. Daarmee nemen de vragen van mkb’ers toe: Welke informatie is nodig en gewenst? Waarom is deze informatie relevant? Wat kan ik zelf met deze data om mijn bedrijfsvoering toekomstbestendig te houden? En is het handig dat ik zelf ook ga voldoen aan de richtlijnen van CSRD?

 

Om ondernemers te helpen organiseert het programma BOOST Circulair in Zwolle, Enschede en Arnhem leer- en werkkringen over de impact van de CSRD in de maakindustrie. De leer- en werkkringen vinden plaats op: 25 april, 21 mei en 18 juni 2024.

Aanmelden

 

Leer- en werkkringen

De leerkring is zowel gericht op mkb-ondernemingen die via hun keten te maken krijgen met de CSRD, als op direct de CSRD-plichtige onderneming. Samen leren staat centraal in de leer- en werkkringen. Experts van het lectoraat Netwerken in de Circulaire Economie (Hogeschool Windesheim Zwolle), het lectoraat Business Models (Hogeschool Saxion Enschede) en het accountantskantoor Stolwijk Kelderman in samenwerking met RCT Gelderland (in Arnhem) bieden inhoudelijke ondersteuning.

 

Wat houdt deelname in?

  • In elke regio worden drie tot vijf werksessies georganiseerd van drie uur.
  • Deelnemers krijgen de tussen de sessies door huiswerk mee om ook daadwerkelijk aan de slag te gaan met de CSRD.
  • De doelgroep voor deze sessies bestaat uit directie en/of staf van betrokken organisaties.
  • Idealiter neemt elke (of een groep van) mkb-onderneming ook een ketenpartner mee, waaraan gerapporteerd moet worden.
  • Het maximaal aantal personen dat deel kan nemen aan een leerkring is zestien.
  • Vanuit het programma BOOST Circulair is er een vergoeding voor bedrijven die in deze eerste leerkringen deelnemen om zo de instapdrempel te verlagen.

Aanmelden

Wil je deelnemen aan de leer- en werkkringen? Meld je aan via de website van BOOST Circulair.

Organisatie

Logo Boost CirculairWindesheim logo

Evenementen, cases en nieuws

We nemen graag contact met je op

Laat hieronder je gegevens achter en wij bellen je terug

  • Velden met een * zijn verplicht om in te vullen.