Op donderdag 1 februari 2024 was het Kennispoort Regio Zwolle Café bij het Deltion College in Zwolle. Het plenaire gedeelte vond plaats tussen twee indrukwekkende straaljagers in de ruimte van de opleiding vliegtechniek. De middag stond in het teken van toekomstbestendig ondernemerschap, digitalisering, AI, impact, duurzaamheid en innovatie.

Gouden tip

Ondernemers Bas-Jan Hoogenberg van Bondus, Erik Back van Future Farm, Roeland van Delden van Leadax en Jitha van Staveren van Van Staveren vertelden over de impact die zij maken met hun onderneming en over de uitdagingen waar zij voor staan. Richard Overwijk, AI-expert bij het Deltion College, vertelde meer over digitalisering en het gebruik van AI binnen het onderwijs. Dagvoorzitter Boudewijn Koops vroeg de ondernemers, die in 2023 een prijs wonnen met hun onderneming, naar “de gouden tip”. ‘Houd vol. Dat is erg belangrijk en zoek hulp als je het even niet meer weet. We hebben allemaal een prijs gewonnen, maar dit hebben we niet alleen gedaan’, vertelde Jitha.

Blik op de toekomst

Niet alleen de ondernemers in het panel vertelden over toekomstbestendig ondernemen. Roeland Veen, Nathalie Beck en René van der Sluis vertelden in een video over hun blik op de toekomst. Hoe ziet hun werkdag eruit in 2030? Welke kansen zien zij en waar worden ze misschien een beetje zenuwachtig van als ze kijken naar de toekomst? Bekijk hieronder de video.

 

 

Vertegenwoordigers onderwijs en overheid aan het woord

Naast de ondernemers, kwamen ook vertegenwoordigers van het onderwijs en de overheid aan het woord. Hoe kijken zij naar de toekomst van ondernemend Regio Zwolle? Jan-Ernst van Driel, directeur Deltion College, vertelde over de verbinding tussen het onderwijs en ondernemerschap in Regio Zwolle. Gert Harm ten Bolscher, gedeputeerde van de provincie Overijssel, Paul Guldemond, wethouder (circulaire economie, werk & inkomen en financiën) en Netty Wakker, directeur van Kennispoort vertelden welke kansen en uitdagingen zij zien voor ondernemers en de regio. ‘Wat wij ook vooral kunnen doen is zorgen dat de wegen naar partijen zoals Kennispoort, Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) en programma’s bekend zijn bij ondernemers. Zodat ze de ondersteuning kunnen krijgen die ze nodig hebben om toekomstbestendig te ondernemen,’ sloot Paul Guldemond af.

Hulp van studenten luchtvaartdienstverlening

Na het plenaire gedeelte was er ruimte om te netwerken in Grand Café Amadeus. Tijdens het event kreeg Kennispoort ondersteuning van vijf studenten van de opleiding luchtvaartdienstverlening van het Deltion College. We kijken terug op een geslaagd en goedbezocht Kennispoort Regio Zwolle Café.

Evenementen, cases en nieuws

We nemen graag contact met je op

Laat hieronder je gegevens achter en wij bellen je terug

  • Velden met een * zijn verplicht om in te vullen.