Het Zwolse bedrijf BOX-it-up startte een succesvolle mobiele opslagservice op. Het bedrijf regelt opslagruimte op maat en helpt je bij het inpakken, opslaan en later weer uitpakken van je spullen. Jan Spiegelenberg, eigenaar van BOX-it-up, volgde een innovatietrack bij Kennispoort Regio Zwolle en schreef een businessplan voor zijn onderneming.

Slimme oplossing voor tijdelijke opslagruimte

Extra opslag nodig, maar geen ruimte. Jan Spiegelenberg zag dat dit een probleem is dat veel voorkomt. Hij bedacht een idee om het opslagprobleem van mensen makkelijk en snel op te lossen. Jan Spiegelenberg: ‘Het idee van BOX-it-up is dat wij opslagruimte verzorgen. Wij verzorgen de ruimte, halen het op, zetten het in de opslag en op het moment dat mensen het na één, twee, drie, vijf, zeven of tien maanden terug willen hebben, brengen we het weer keurig op de afgesproken dag naar het nieuwe huis zodat mensen het alleen maar hoeven in te pakken en uit te pakken.’

Een uniek opslagbedrijf


Het concept van BOX-it-up is uniek. De mobiele boxen en service maakt het bedrijf anders dan andere opslagbedrijven. De spullen slaat BOX-it-up op in speciale houten boxen. Een box heeft een inhoud van 8 m3, oftewel 105 verhuisdozen. Alle boxen bergt de onderneming in een droge, veilige opslagruimte in Zwolle.

Hulp van Kennispoort

Kennispoort hielp Jan Spiegelenberg bij de strategiebepaling van BOX-it-up. ‘Op het moment dat ik Kennispoort tegenkwam, boden ze net de innovatietrack aan waarbij ik met vijf, zes ondernemers werd begeleid en daarbij heb ik met name hulp gekregen bij het ontwikkelen van een businessplan.’ Kennispoort helpt startende ondernemers uit de regio Zwolle kosteloos bij het schrijven van een ondernemingsplan voor hun bedrijf.

Verder groeien

BOX-it-up groeide uit tot een succes in Zwolle. De onderneming breidde uit en biedt haar diensten nu aan in 17 andere woonplaatsen in de buurt van Zwolle. Jan Spiegelenberg is ambitieus: ‘Op het moment dat wij deze groei organisch door kunnen zetten, willen we BOX-it-up uiteindelijk landelijk uitrollen’.

Evenementen, cases en nieuws

We nemen graag contact met je op

Laat hieronder je gegevens achter en wij bellen je terug

  • Velden met een * zijn verplicht om in te vullen.