Lisanne Kamphuis, eigenaar van SUSTAIGN in Hardenberg, maakt de duurzame award voor de Innovatieprijs van Regio Zwolle 2023. SUSTAIGN is gespecialiseerd in uniek productontwerp met gerecycled kunststof van hoge kwaliteit. Wat begon als een hobby, is uitgegroeid tot een succesvol bedrijf dat inspeelt op de groeiende vraag naar duurzame oplossingen in de architectuur- en ontwerpsector.

Passie voor kunststof

Creativiteit is altijd al onderdeel geweest van Lisanne. Ze studeerde aan Cibap vakschool voor vormgeving in Zwolle en vervolgens product design aan de kunstacademie HKU in Utrecht. Haar fascinatie voor kunststof begon al vroeg toen ze als meisje mee mocht met haar vader naar zijn werk in de kunststofindustrie. ‘Ik leerde veel van hem. Af en toe helpt hij mij nu nog steeds als ik vastloop met een technisch vraagstuk’, vertelt Lisanne.

 

 

Toenemende vraag naar duurzaamheid

Met haar duurzame en innovatieve ontwerpen heeft Lisanne met SUSTAIGN inmiddels helemaal haar plek gevonden in de kunststofindustrie van Regio Zwolle. Lisanne: ‘Ik zet me in voor duurzaamheid door gerecycled kunststof te transformeren tot visueel aantrekkelijke producten.’ Dit maakt SUSTAIGN tot een gewilde partner in de wereld van productontwerp en architectuur. ‘In deze tijd van duurzaamheid spreken gerecyclede materialen enorm aan. Organisaties zijn steeds meer op zoek naar circulaire oplossingen die er ook visueel mooi uitzien’, legt Lisanne uit.

Toekomstvisie

Wat SUSTAIGN bijzonder maakt, is het vermogen om gerecycled kunststof te transformeren tot een materiaal dat lijkt op marmer of steen. ‘Dit doen we door kunststof te smelten, mengen en vervolgens te persen.’ Ook kan Lisanne de huisstijlkleuren van klanten in haar producten verwerken. ‘Dit maakt het een stuk aantrekkelijker voor bedrijven. Bij ons kunnen klanten de producten volledig personaliseren.’ Ieder jaar stelt Lisanne een nieuw kortetermijndoel waar ze zich op focust. ‘Ik hoop te groeien met mijn bedrijf, maar grootschalige productie is niet mijn doel. Ik wil me kunnen blijven richten op klantgerichtheid en een persoonlijke benadering.’

Hart voor de regio

Met enthousiasme ontwerpt en produceert Lisanne de award voor de Innovatieprijs van Regio Zwolle. Ze ziet het als een kans om iets terug te doen voor de regio die haar tijdens haar ondernemersreis veel heeft geholpen. ‘Het voelt goed om een bijdrage te leveren en iets moois neer te zetten voor de regio’, vertelt ze.

Over de Innovatieprijs van Regio Zwolle

Elk jaar gaan innovatieve ondernemers uit Regio Zwolle de strijd aan om de Innovatieprijs van Regio Zwolle mee naar huis te nemen. Tijdens het evenement op woensdag 14 juni 2023 word je geïnspireerd door innovatieve koplopers, wordt de winnaar bekend gemaakt en is er ruimte om te netwerken.  Meld je aan voor de uitreiking van de Innovatieprijs op woensdag 14 juni 2023.

Fotografie: Niek Erents 

Evenementen, cases en nieuws

We nemen graag contact met je op

Laat hieronder je gegevens achter en wij bellen je terug

  • Velden met een * zijn verplicht om in te vullen.