Geschreven door: Erik Otten (koploper Good Practice en mede-eigenaar van Webstores)

Webstores is onlangs opnieuw gecertificeerd als een Great Place To Work organisatie. Een erkenning waar we enorm trots op zijn! In deze blog deel ik vier tips over onze learnings op het gebied van goed werkgeverschap.

Wat houdt een Great Place To Work in?

Great Place To Work® Nederland evalueert de mate van vertrouwen, trots en plezier binnen organisaties door middel van de Trust Index™, een medewerkersonderzoek. Organisaties
die een score van minimaal 70% op de Trust Index behalen, krijgen de titel Great Place To Work-Certified.

Webstores behaalde opnieuw de certificering als Great Place To Work organisatie, wat een duidelijke erkenning is van ons streven naar goed werkgeverschap. In het medewerkersonderzoek gaven onze collega’s hun mening over aspecten als vertrouwen, trots en plezier binnen onze organisatie. Met een indrukwekkende respons van 98% gaf maar liefst 90% van onze medewerkers aan Webstores een ‘Great Place To Work’ te vinden, wat het hoogste resultaat is dat we tot nu toe hebben behaald. Deze positieve uitkomst bevestigt dat onze inspanningen op het gebied van personeelsvertegenwoordiging, persoonlijke ontwikkeling, flexibele arbeidsvoorwaarden en unieke wervingsmethoden succesvol zijn en bijdragen aan een werkomgeving waar medewerkers zich gewaardeerd, betrokken en gemotiveerd voelen.

Vier tips over goed werkgeverschap

Graag deel ik waar wij in het afgelopen jaar aan werkten:

Actieve personeelsvertegenwoordiging

Bij Webstores beseffen we dat goed werkgeverschap draait om vertrouwen en het creëren van een omgeving waarin medewerkers hun potentieel willen en kunnen inzetten. Daarom investeerden we het afgelopen jaar in het opzetten van een actieve personeelsvertegenwoordiging die samenwerkt met het management. Dit met het doel om de werkomgeving en arbeidsvoorwaarden te verbeteren. Deze samenwerking zorgt voor transparantie en betrokkenheid, wat bijdraagt aan het vertrouwen tussen medewerkers en management.

Persoonlijke ontwikkeling

Vertrouwen en goed werkgeverschap gaan hand in hand met de ontwikkeling van medewerkers. Bij Webstores legden we de focus op persoonlijke groei en ontwikkeling door middel van 360-graden feedback, trainingen, cursussen en opleidingen. Door te investeren in de groei van onze medewerkers, zorgen we voor een omgeving waarin iedereen zijn of haar potentieel kan benutten. Dit leidt tot betere individuele prestaties, sterkere teamprestaties en uiteindelijk betere bedrijfsresultaten.

Flexibele arbeidsvoorwaarden

Een cultuur van vertrouwen wordt ook gevoed door betekenisvolle arbeidsvoorwaarden die aansluiten bij de behoeften van medewerkers. Bij Webstores pasten we onze collectieve arbeidsvoorwaarden aan, zodat medewerkers deze individueel kunnen inrichten en inzetten. Denk aan de mogelijkheid om vakantiedagen te kopen en verkopen. Of tijdelijk meer of minder te werken en de mogelijkheid om ook vanuit huis te werken. Dit alles biedt meer flexibiliteit en stelt medewerkers in staat om een betere balans te vinden tussen werk en privé. Zo dragen we bij aan een omgeving waarin iedereen, ongeacht persoonlijke omstandigheden, optimaal kan presteren.

Unieke wervingsmethode

Bij Webstores pasten we onze wervingsstrategie aan en stapten we over op het ‘omgekeerd solliciteren’. Deze unieke methode stelt ons in staat om eerlijk en transparant te communiceren over onze bedrijfscultuur en verwachtingen. Door een realistisch beeld te schetsen van wat het betekent om bij Webstores te werken, trekken we getalenteerde professionals aan die zich goed kunnen vinden in onze waarden en cultuur. Dit draagt bij aan een sterke basis van vertrouwen en bevordert de innovatiekracht en groei binnen onze organisatie.

We investeren graag in goed werkgeverschap en dat werpt zijn vruchten af, zoals blijkt uit de resultaten van het Great Place To Work onderzoek. We moedigen andere organisaties aan
om ook regelmatig onderzoek te doen naar de tevredenheid van hun medewerkers, om zo inzicht te krijgen in de effectiviteit van hun werkgeverschap en de betrokkenheid van hun
medewerkers. Door te blijven investeren in een cultuur van vertrouwen en openheid, zullen medewerkers en organisaties samen succesvol zijn.

Evenementen, cases en nieuws

We nemen graag contact met je op

Laat hieronder je gegevens achter en wij bellen je terug

  • Velden met een * zijn verplicht om in te vullen.