Toonaangevend in circulair ondernemen

Bedrijven, overheden en kennispartners in Overijssel willen 35% minder gebruik van fossiele kunststoffen in 2030 ten opzichte van 2016. Daar is veel innovatie en onderzoek voor nodig. Nieuwe, slimme producten, processen en diensten creëren meerwaarde die veiliger, betrouwbaarder en energiezuiniger zijn.

Efficiënt gebruik van grondstoffen

De hele keten is vertegenwoordigd in Regio Zwolle en maakt zich sterk voor een duurzaam en circulair gebruik van kunststoffen. Zo levert bijvoorbeeld sensortechnologie een directe bijdrage aan efficiënt gebruik van grondstoffen. Hele ketens worden door deze technologie opnieuw ingericht. Daarnaast worden innovatieve toepassingen vanuit de combinatie kunststoffen, sensoren en robotica in demonstratieprojecten uitgevoerd.

Kennispoort helpt ondernemers

Kennispoort Regio Zwolle adviseert en begeleidt ondernemers in het beginstadium van innovaties, bij de ontwikkeling van nieuwe verdienmodellen en het regelen van financiering om vraagstukken uit te laten zoeken. We werken nauw samen met Polymer Science Park: dé industriële broedplaats voor de kunststoftechnologie, coatings en 3D printen. Heb jij behoefte om te sparren en oriënteren? Of zoek je in het netwerk naar een samenwerkings- of kennispartner? Onze adviseurs adviseren je graag en helpen je op weg in het regionale netwerk van de kunststofsector.

Onze innovatieadviseur voor de kunststofsector

Sta je voor een uitdaging in de kunststofsector? Heb je hulp nodig? Neem contact op met onze adviseur.

Evenementen, cases en nieuws

We nemen graag contact met je op

Laat hieronder je gegevens achter en wij bellen je terug

  • Velden met een * zijn verplicht om in te vullen.