Wil je onderzoeken of jouw vernieuwende idee op het gebied van energiebesparing of energieopwekking uitvoerbaar is? Vraag dan de subsidie Haalbaarheidsonderzoek Energie-Innovatie bij provincie Overijssel aan. Dit is een subsidie speciaal bedoeld voor energiebesparende maatregelen en de opwekking van hernieuwbare energie. Door een haalbaarheidsonderzoek uit te laten voeren kom je erachter wat nodig is om jouw energie-innovatie te laten slagen!

Subsidie aanvragen

 

Wie kan de subsidie Haalbaarheidsonderzoek Energie-Innovatie aanvragen?

Deze subsidie is voor gemeenten, stichtingen, verenigingen, bv’s, nv’s, maatschappen, zzp-ers, vof’s of eenmanszaken.

Waar kun je de subsidie voor gebruiken?

Je kunt de subsidie gebruiken voor het uitvoeren van een haalbaarheidsonderzoek dat over energie-innovatie in de provincie Overijssel gaat.

Met energie-innovatie bedoelen wij het volgende: een project dat zicht richt op vernieuwing op het gebied van energiebesparing en energieopwekking.

Het doel is om het aandeel duurzame energie of CO2-reductie te vergroten. Het onderzoek moet worden uitgevoerd door een hogeschool of een universiteit. De uitkomsten van het onderzoek moeten bruikbaar zijn voor een grotere groep. Je kunt bijvoorbeeld geen onderzoek doen naar een investering voor jouw eigen pand.

 

Waarde van onderzoek

Om kans te maken op de subsidie moet je laten zien waarom de uitkomsten van het onderzoek waardevol zijn voor je. Je kunt bijvoorbeeld behoefte hebben aan onderzoek omdat jij op basis van de uitkomsten een investeringsbeslissing wil nemen. Of je bent (mede)eigenaar van het concept of je wil het project zelf uitvoeren.

 

Kennisloket Nieuwe Energie Overijssel

De opzet voor het haalbaarheidsonderzoek moet je afstemmen met het kennisloket van Nieuwe Energie Overijssel. Een team van experts kijkt naar je energietransitie vraag, maakt deze samen met jou nog scherper en bepaalt zo welke vorm van kennis of onderzoek geschikt is.

Subsidiebedrag

Hoeveel subsidie kun je ontvangen? En waar moet je rekening mee houden? Wij zetten de belangrijkste voorwaarden voor je op een rij:

  • De subsidie is maximaal 50% van de kosten die voor subsidie in aanmerking komen.
  • De subsidie is minimaal € 5.000,- en maximaal € 24.999,- per aanvraag.
  • Het subsidieplafond is € 150.000,- en is geldig in 2022 en 2023.
  • De aanvrager betaalt zelf minimaal 25% van de kosten van derden met een geldbijdrage. De overige 25% mag van derden zijn.
  • De bijdrage van de aanvrager of van derden mag niet van de provincie Overijssel komen.

Meer informatie over de voorwaarden vind je hier.

 

Subsidie aanvragen

Wil je de subsidie aanvragen? Vul dan via de website van provincie Overijssel het aanvraagformulier Haalbaarheidsonderzoek Energie-Innovatie in. In het formulier kun je ook de gevraagde bijlagen uploaden. Je kunt de subsidie aanvragen tot woensdag 30 november 2022 om 17.00 uur of totdat het budget bereikt is.

Evenementen, cases en nieuws

We nemen graag contact met je op

Laat hieronder je gegevens achter en wij bellen je terug

  • Velden met een * zijn verplicht om in te vullen.