Wil je het energieverbruik in jouw bedrijf verminderen? Bekijk de nieuwe duurzaamheidslening voor kleine Overijsselse ondernemers. De lening kun je bijvoorbeeld gebruiken voor warmtepompen, ledverlichting, zonnepanelen, laadpalen of isolatie. Op maandag 9 januari 2023 werd de eerste duurzaamheidslening uitgereikt aan camping De Beek in Haaksbergen. De lening voorkomt sluiting van de camping. De nieuwe duurzaamheidslening is mogelijk gemaakt door een samenwerking tussen Qredits, provincie Overijssel en het Energiefonds Overijssel (EFO).

Lening aanvragen

Voor wie is de MKB Duurzaamheidslening?

  • Je bent een bestaande ondernemer die een duurzame investering wilt doen
  • Je financieringsbehoefte bedraagt maximaal € 50.000,-
  • Je bedrijf is gevestigd in Overijssel
  • Je hebt een levensvatbaar bedrijf
  • Je bent bereid inzage te geven in de energiebesparing die je wilt doen

Samenwerking met provincie Overijssel en EFO

Het idee achter de lening is dat de financieringslasten gecompenseerd worden door de energiebesparing die de investering oplevert. Zo worden kleine ondernemers niet alleen duurzamer, maar besparen ze ook op hun energierekening. De nieuwe duurzaamheidslening is aan te vragen op de website van Qredits.

 

Het Energiefonds Overijssel van de provincie verstrekt leningen aan duurzame energieprojecten in Overijssel. In deze samenwerking verstrekt het EFO een lening van 5 miljoen euro aan Qredits en subsidieert de provincie een deel van de rentelasten die normaal gesproken voor rekening van de klant zouden zijn. De subsidie van de provincie komt volledig terecht bij de ondernemer, waardoor de rente slechts 2,5% op jaarbasis bedraagt.

 

Eddy van Hijum, gedeputeerde provincie Overijssel: “Als provincie vinden wij het belangrijk om ondernemers in Overijssel te ondersteunen in duurzame investeringen. Zo creëren we een duurzame toekomst voor de komende generaties, maar helpen we ook de energierekening van morgen te verlagen. Ben jij met je bedrijf gevestigd in Overijssel, dan kun je via Qredits een mkb-duurzaamheidslening aanvragen.”

 

Provinciebrede crisisaanpak

De duurzaamheidslening is onderdeel van een provinciebrede crisisaanpak van 5 miljoen euro. De aanpak bestaat onder andere uit subsidie voor energiebesparing voor bedrijven, verenigingen en instellingen; extra inzet van energiecoaches voor bewoners via lokale energie-initiatieven, en extra werving van installateurs. De provincie voorziet ook meetkoffers voor energie-intensieve bedrijven, fixbrigades die de buurten ingaan, informatie over subsidiemogelijkheden en meer. Wil je hier meer over weten? Kijk op de website van Nieuwe Energie Overijssel.

We nemen graag contact met je op

Laat hieronder je gegevens achter en wij bellen je terug

  • Velden met een * zijn verplicht om in te vullen.