Koersvast is een mini-documentaire waarin Willemijn Prins op onderzoeksreis gaat door ondernemend Regio Zwolle. De video van Kennispoort Regio Zwolle schetst een beeld van het Hanzeverleden, het huidige samenwerkingsverband in Regio Zwolle en de ondernemers die hier actief zijn. De mini-documentaire is nu te zien via kennispoortregiozwolle.nl/koersvast/.

Bekijk Koersvast

Koersvast is gemaakt om het ondernemerschap, de kansen en uitdagingen van Regio Zwolle in beeld te brengen. En om het gesprek over de toekomst van de regionale samenwerking met elkaar te voeren. 

Vragen in de regio

Wat kenmerkt Regio Zwolle en de ondernemers die hier werken? Wat heeft de regio ondernemers te bieden? En wat levert het samenwerkingsverband op? Willemijn, communicatieadviseur bij Kennispoort, stelt de vragen die ze vaak door de regio hoort rondgaan. Door te kijken naar het Hanzeverleden en heden, wil ze antwoorden vinden voor de toekomst.    

In gesprek

Verschillende ondernemers uit Regio Zwolle delen hun verhalen: Emmelien Regeling van RPP Kunststofoplossingen, Ruud Raaijmakers van Weflycheap en Blue Flamingos en Renate Meulenkamp Back van Drabo. Van ondernemen in crisistijd tot pionieren op het gebied van circulariteit. De ondernemers vertellen openlijk over de kansen en uitdagingen die op hun pad komen.  

Naast een kijk op het ondernemerschap, focust de mini-documentaire ook op Regio Zwolle. Hanze-expert Carolien Nederlof vertelt over de regionale samenwerking in het Hanzeverleden. Peter Snijders, regiovoorzitter en burgemeester van Zwolle, vertelt welke overeenkomsten hij ziet tussen de Hanze en Regio Zwolle. Netty Wakker, directeur van Kennispoort, deelt haar visie op de regio en legt uit wat Kennispoort voor ondernemers kan betekenen. 

Team Koersvast

Koersvast is een mini-documentaire van Kennispoort. De regie en storytelling is gedaan door Willemijn Prins. Iris Viola hielp mee met de storyline van de video. Rick Helmink en Ruud Hofman van Zintuig Studio deden de video- en fotografie. Aïrto Nicolaas maakte de muziek voor Koersvast.  

Over Regio Zwolle

Regio Zwolle bestaat uit 22 gemeenten in de provincies Overijssel, Gelderland, Flevoland en Drenthe. Ondernemers, onderwijs, maatschappelijke organisaties en overheden werken in deze regio samen aan allerlei vraagstukken. 

We nemen graag contact met je op

Laat hieronder je gegevens achter en wij bellen je terug

  • Velden met een * zijn verplicht om in te vullen.