Landstede Groep en Kennispoort Regio Zwolle bouwen hun samenwerking verder uit. Beide partijen ondertekenden op maandag 29 maart 2021 een samenwerkingsovereenkomst. De samenwerking gaat onder andere over onderzoek, onderwijs en stages.

Theo Rietkerk, voorzitter college van bestuur van Landstede Groep, na het ondertekenen van de samenwerkingsovereenkomst: “We zijn vanuit Landstede Groep blij dat we onze samenwerking met Kennispoort verder kunnen uitbouwen. We willen onze studenten klaarstomen voor de toekomst. Voor onze jonge ondernemers is het een groot voordeel dat we een nauwe relatie hebben met het werkveld waar zij in de toekomst deel van uit gaan maken.” Landstede Groep werkt al langer samen met Kennispoort. Bijvoorbeeld in het matchen van enerzijds vragen van ondernemers en anderzijds leervragen van opleidingen en studenten.

Startende ondernemers

Die relatie met het werkveld komt ook tot uiting in een nieuw initiatief dat uit deze samenwerking voortkomt. Landstede Groep en Kennispoort gaan startende ondernemers helpen met een onderwijsaanbod op het gebied van ondernemerschap. Directeur-bestuurder Netty Wakker van Kennispoort: “Met de meerjarige samenwerking tussen Landstede en Kennispoort benadrukken beide organisaties het belang van een goede verbinding tussen onderwijs en ondernemers. Samen werken we aan een krachtige Regio Zwolle voor de ondernemer en werknemer van de toekomst. Ik ben ontzettend trots op onze samenwerking!”

Zetje in de rug

Studenten die ondernemer zijn of willen worden hebben volgens beide partijen vooral voordeel van deze samenwerking. Verbindingsofficier Jordy Lugtenberg van Landstede Groep: “We willen onze studentondernemers goed begeleiden en ondersteunen. Kennispoort heeft daarin een belangrijke rol. Door de samenwerking met Kennispoort kunnen onze studenten gebruik maken van de kennis van bestaande ondernemers en andere experts. Dat geeft je als startende ondernemer net dat extra zetje in de rug.”

Vakman ondernemer

Landstede Groep werkt per september 2020 al samen met Kennispoort en het Deltion College in het aanbieden van de opleiding Vakman Ondernemer. Kennispoort verzorgt binnen die opleiding gastcolleges en workshops om startende ondernemers vanuit de praktijk kennis en kunde bij te brengen.

Evenementen, cases en nieuws

We nemen graag contact met je op

Laat hieronder je gegevens achter en wij bellen je terug

  • Velden met een * zijn verplicht om in te vullen.