Het uitvoerend consortium van Ik Ben Drents Ondernemer en Kennispoort Regio Zwolle versterken hun samenwerking om ondernemers zo goed mogelijk te kunnen helpen. De partijen ondertekenden bij de start van de programmaperiode van Ik Ben Drents Ondernemer een samenwerkingsovereenkomst.

Sterke samenwerking

Kennispoort en Ik Ben Drents Ondernemer helpen ondernemers bij de realisatie van hun innovatieve, vernieuwende en internationale plannen. Netty Wakker, directeur Kennispoort: ‘In de gemeenten Meppel, De Wolden, Hoogeveen en Westerveld komen wij elkaar vaak tegen. Door als organisaties samen te werken maken we het gemakkelijker om ondernemers in deze gemeenten te helpen.’ Floortje van Aken, projectleider Ik Ben Drents Ondernemer: ‘Dankzij deze samenwerking zorgen we samen dat ondernemers beter bediend worden.’ Netty Wakker: ‘Ook kunnen wij bepaalde onderwerpen meer aandacht geven. Bijvoorbeeld circulair ondernemen, digitalisering en vraagstukken over energie. Dit is een win-win voor beide organisaties, waar de ondernemer maximaal van profiteert.’

Hoe werkt die samenwerking in de praktijk?

Floortje van Aken vertelt: ‘We delen bijvoorbeeld adviseurs met elkaar. Een aantal adviseurs verdeelt hun tijd over beide teams. Op die manier hoeft er maar één keer iemand bij een ondernemer aan te bellen. De adviseurs vertellen hoe zowel Kennispoort als Ik Ben Drents Ondernemer de ondernemer verder kan helpen. Daarnaast wisselen we kennis en ervaringen uit met elkaar, bijvoorbeeld over de ontwikkeling van projecten/instrumenten, samenwerking met het onderwijs en teamontwikkeling.’ De organisaties zien ook kansen om samen aan projecten of plusprogramma’s te werken. Bijvoorbeeld door aan te sluiten bij elkaars lopende plusprogramma’s, maar ook door gezamenlijk actie te ondernemen op actuele thema’s.

Toekomstplannen

Netty: ‘Dat we dezelfde doelstelling hebben, dezelfde taal spreken en de ondernemer vooropstellen bij alles wat we doen, maakt de samenwerking makkelijk en goed. Het is een prachtig voorbeeld van hoe we vanuit Regio Zwolle kunnen samenwerken met de uitvoeringsorganisaties in de omringende gebieden.’ De eerste resultaten van de samenwerking tussen de organisaties zijn positief. ‘Ondernemers voelen zich echt geholpen en dat is waar we het voor doen. Wat dit voor de toekomst betekent? Ik hoop verdere samenwerking en verdieping op thema’s en onderwerpen waar we ondernemers nog meer bij kunnen ondersteunen.’, vertelt Netty.

We nemen graag contact met je op

Laat hieronder je gegevens achter en wij bellen je terug

  • Velden met een * zijn verplicht om in te vullen.