Donderdag 7 en vrijdag 8 september 2023 gingen zo’n twintig koplopers en relaties van het programma Good Practice op reis. Ze maakten een zeiltocht op de Mon Desir vanuit de Hanzestad Kampen naar het vissersdorp Urk en weer terug. Het doel van deze ondernemersreis? De horizon, het netwerk en hun kennis verbreden.

Onrust en ontmoeting

Klaas Feenstra, projectleider Good Practice, en Hessiëlle Kerkhoff, programmaleider ELLLA, gaven de koplopers een warm welkom aan boord. Daarna was het tijd om elkaar te leren kennen. Het thema van de dag was onrust en ontmoeting. Al snel ontstonden er mooie, diepgaande gesprekken over kansen en uitdagingen binnen het ondernemerschap. Maar ook over kansen en uitdagingen die de koplopers persoonlijk ervaren.

Sprekers

Tijdens de Good Practice Experience ontmoetten de koplopers aan boord én aan wal verschillende inspirerende sprekers. Zo deelde Otto Raspe, Hoofd RaboResearch Regio’s, Innovatie, Duurzaamheid en Ondernemerschap, op de eerste zeildag zijn kennis over Regio Zwolle en brede welvaart.

Op de tweede zeildag stapte Lenette Schuijt, auteur en spreker, aan boord. Zij ging met de koplopers in gesprek over het belang van communitybuilding.

Aan de slag

Met al deze nieuwe inzichten gingen de koplopers samen aan de slag. Ze maakten een brownpaper over ondernemend Regio Zwolle. Wat zijn hun wensen voor de toekomst? Wat komt er op ons af? Hoe worden we een nog sterkere regio? De ondernemers zitten vol ideeën.

Inspirerende afsluiting

De Good Practice Experience werd afgesloten met een lunch in Kampen. In De Stadsherberg verwelkomden de koplopers Peter Snijders, burgemeester van Zwolle en regiovoorzitter, Jelle Weever, DGA Weever Bouw en voorzitter MKB-Nederland Regio Zwolle en Melanie de Vries, onderzoeker hogeschool Windesheim.

Burgemeester Snijders sprak met de aanwezigen over de transitieopgaven en het ondernemersklimaat in Regio Zwolle. De koplopers deelden hun opbrengsten van de zeiltocht. De Good Practice Experience eindigde met de wens om verder te bouwen aan deze community om zo meer ondernemers in Regio Zwolle samen te brengen en elkaar te versterken.

Good Practice

Good Practice wil het ondernemerschap van ondernemers en bedrijven in Regio Zwolle versterken en vergroten. Good Practice heeft een team van koplopers met verschillende expertises geselecteerd en gevraagd om collega-ondernemers te helpen groeien. De aangewezen koplopers delen hun unieke kennis en ervaring en versterken het netwerk in Regio Zwolle. Good Practice is een initiatief van de Economic Board Regio Zwolle en een project van de Regio Deal Regio Zwolle. Kennispoort Regio Zwolle voert het programma uit.

De Good Practice Experience is georganiseerd door Kennispoort en ELLLA. Kennispoort en ELLLA bedanken alle deelnemers voor hun betrokkenheid, enthousiasme, inspiratie en gezelligheid.

Evenementen, cases en nieuws

We nemen graag contact met je op

Laat hieronder je gegevens achter en wij bellen je terug

  • Velden met een * zijn verplicht om in te vullen.