Wil je de energierekening van jouw bedrijf verlagen en energie besparen? Goed nieuws! Voor het bedrijfsleven, verenigingen en instellingen in Overijssel zijn extra subsidieregelingen voor energiebesparing beschikbaar. Vorige maand kondigde de provincie Overijssel aan dat ze 5 miljoen euro uittrekt om de energierekening van inwoners, bedrijven, verenigingen en instellingen zo snel mogelijk omlaag te brengen. Met het openstellen en uitbreiden van deze subsidieregelingen is hiervoor de eerste stap gezet.

Aanvraag indienen

Subsidieregelingen

Bestaande regelingen zijn makkelijker gemaakt en uitgebreid. Alle ondernemers, verenigingen en (culturele) instellingen in Overijssel kunnen een aanvraag indienen voor de volgende subsidieregelingen:

  • subsidie voor grotere energiebesparende maatregelen, tot maximaal € 125.000,- per aanvraag.
  • subsidie voor kleinere energiebesparende maatregelen, tot maximaal € 5000,- per aanvraag en voor energieadvies.
  • een aantal specifieke, kleinere regelingen voor horecabedrijven en productiebedrijven.

Eddy van Hijum, gedeputeerde: “Ondernemers zijn belangrijk voor onze provincie. Zij zijn de drijvende kracht achter onze economie. Het is dan ook niet meer dan logisch dat wij proberen om hen zo goed mogelijk in het zadel te houden. En de beste bescherming tegen deze financiële onzekerheid is verduurzamen.”

Aanvraag indienen

Wil je gebruik maken van een subsidie? Bekijk dan op de website van Nieuwe Energie Overijssel meer informatie en dien je aanvraag in. Er is geen einddatum voor de subsidieregelingen die geopend zijn. De subsidieaanvragen kunnen worden ingediend tot de vijf miljoen die beschikbaar is voor het complete maatregelenpakket op is. Wees er dus snel bij!

 

Wat komt er nog aan?

De komende maanden komt provincie Overijssel met meer maatregelen voor het ondersteunen van het bedrijfsleven. Zo komen er vijf meetkoffers. Dat is een meetinstrument voor grote bedrijven die veel energie verbruiken. Met dit meetinstrument kun je zien waar energie onnodig ‘lekt’. Daarnaast onderzoekt de provincie in samenwerking met Energiefonds Overijssel (EFO) de mogelijkheid voor een provinciale leenfaciliteit. Hiermee kan het kleinbedrijf geld lenen voor duurzaamheidsmaatregelen.

Evenementen, cases en nieuws

We nemen graag contact met je op

Laat hieronder je gegevens achter en wij bellen je terug

  • Velden met een * zijn verplicht om in te vullen.