De Jong & Laan en Kennispoort Regio Zwolle gaan een samenwerking aan om ondernemers te helpen groeien. De partijen ondertekenden onlangs een samenwerkingsovereenkomst.

Mooie match

Kennispoort helpt bedrijven innoveren, vernieuwend te ondernemen en internationaal zaken te doen. “Onze dienstverlening sluit bijna naadloos aan op de thema’s van Kennispoort. Daarom gaan we de samenwerking aan”, vertelt Marco Herder, accountant bij de Jong & Laan. Accountants- en adviesorganisatie de Jong & Laan heeft 23 vestigingen met 750 medewerkers in het noorden, oosten en midden van Nederland. Ze helpen hun klanten, vooral mkb-ondernemers, op het gebied van accountancy en belastingadvies. Maar de Jong & Laan geeft ook advies over corporate finance vraagstukken, subsidies, personeel, IT en familie. Steven Werner, accountant bij de Jong & Laan: “Kennispoort is er voor ondernemers die willen groeien en de Jong & Laan onderscheidt zich als partner in vooruitgang. Een mooie match wat ons betreft!”

Netty Wakker, directeur Kennispoort: “Bij de Jong & Laan kijken ze naar kansen en mogelijkheden om een bedrijf klaar te maken voor de toekomst. Regionale betrokkenheid en intensief persoonlijk contact zijn ook voor de Jong & Laan belangrijke kernwaarden. Daarom zijn wij van Kennispoort erg blij dat de Jong & Laan partner van ons is geworden.”

Het ondersteunen van ondernemers in Regio Zwolle

Hoe helpt de Jong & Laan ondernemers precies? “Het klinkt misschien raar uit mijn mond, maar administratie is géén hobby. Daarom helpen we ondernemers bij het automatiseren en verbeteren van processen. We maken gebruik van slimme applicaties en de gegevens die we daaruit halen. Die data presenteren we in dashboards die inzicht geven op financieel en operationeel gebied. Zo weten ondernemers in een oogopslag hoe ze ervoor staan. Wel zo handig”, vertelt Steven.

Marco: “We zien een mooie aansluiting met Kennispoort op het gebied van IT-advies en familieadvies. Dit omdat Kennispoort ook een partner is van het programma Family Next. We adviseren ondernemers bijvoorbeeld bij de overdracht van het familiebedrijf.” Steven: ”We zorgen er natuurlijk voor dat alles op fiscaal en juridisch gebied goed geregeld is, maar we gaan een stap verder. Samen met de overdrager kijken we naar de meest geschikte opvolger(s). Als deze zijn gevonden, maken we een plan dat het belang van het bedrijf en de familie waarborgt.”

 

Ondertekening Meester en Meester
 

Samenwerking

Kennispoort heeft een groot netwerk waar de Jong & Laan graag mee in contact komt. “We kijken ernaar uit om ondernemers op een laagdrempelige manier te leren kennen. Dat past bij ons”, vertelt Marco enthousiast. “We brengen een organisatie met verschillende professionals mee. We gaan niet zomaar een samenwerking aan. Onze adviseurs gaan actief een bijdrage leveren aan de evenementen van Kennispoort. Daarbij willen we ondernemers informeren, inspireren en activeren. Met elkaar zetten we een beweging in gang met als doel: de ondernemers klaarstomen voor de toekomst”, deelt Steven.

“Ondernemers hebben vaak specifieke vragen over het ondernemerschap. Vanuit Kennispoort helpen wij deze ondernemers door ze snel de juiste kennis te bieden. Onze partners hebben hier een belangrijke rol in. Naast de inbreng van kennis vinden wij het ook belangrijk dat partners een warm hart hebben voor Regio Zwolle en hier graag aan willen bijdragen. We kijken uit naar een mooie samenwerking met de Jong & Laan”, sluit Netty af.

Evenementen, cases en nieuws

We nemen graag contact met je op

Laat hieronder je gegevens achter en wij bellen je terug

  • Velden met een * zijn verplicht om in te vullen.