Wat gebeurt er op het moment dat je iets doet wat een ander nog niet durft? Heftruckcentrum Post neemt het risico regelmatig. “Binnen een bedrijf moet je soms het lef hebben om iets te doen wat de rest nog niet durft. Daarmee doelen we niet op abstracte ideeën maar op het op een praktische, normale manier kijken of er iets te maken valt wat het proces versnelt of verbeterd.” aldus Kees van der Sar, directeur heftruckcentrum Post.

Het idee

Een heftruck aangepast met een kuilhapper, een extra lage schoonmaakmachine en een verrijder met een speciale werkbak. Het is slechts een greep uit de innovaties die het bedrijf heeft ontwikkeld. Zo kwam er een boomkweker bij Kees en Stefan met de vraag of zij een oplossing hadden voor het vervoeren van vele potten.

Van der Sar: “Die zat ermee dat hij al zijn potjes en plantjes op het worteldoek moest zetten maar dat zijn duizenden potjes. Nu pakt hij ze met een speciale pottenvork op en rijdt hij ze over het worteldoek. Er waren wel heftrucks die dat konden maar daarmee had je altijd dubbele sporen in je land”.

Heftruckcentrum Post en Kennispoort

Hefrtruckentrum Post heeft voor het ontwikkelen van de innovatie contact gezocht met Kennispoort Regio Zwolle. Post: “Ze hebben ons in contact gebracht met Windesheim, met jongens van ontwikkeling en design. Die hebben tekeningen voor ons gemaakt en geholpen bij de ontwikkeling van onze nieuwe machines.”

Zelf je innovatie ook verder ontwikkelen? Schakel de hulp van studenten in of neem gerust contact op met onze innovatieadviseurs om te kijken naar de mogelijkheden.

Evenementen, cases en nieuws

We nemen graag contact met je op

Laat hieronder je gegevens achter en wij bellen je terug

  • Velden met een * zijn verplicht om in te vullen.