Regionale samenwerking

Het opleiden van goede mensen en het blijven bijhouden van de snelle ontwikkelingen staan centraal. In Regio Zwolle hebben ruim 40 bedrijven, overheden en scholen de handen ineengeslagen in Digital District Zwolle. Met als doel de regio toekomstbestendig te maken door kennisdeling tussen de organisaties en het opleiden van studenten. Jaarlijks studeren ruim 100 studenten op mbo- en hbo-niveau af op e-commerce.

Speerpunten

Het regionale speerpunt van E-commerce draait om twee soorten activiteiten: online retail en dienstverlening aan webwinkels. In Movedigi, de digitale werkplaats Regio Zwolle helpen 750 studenten 250 mkb-bedrijven in Regio Zwolle met digitalisering. Bijvoorbeeld met de trends van 2020: Marketplaces en platformen. Bekende voorbeelden zijn Bol.com, Thuisbezorgd en Amazon. Voor lokale ondernemers met een one-product-webshop het overwegen waard. De platformen hebben een groot bereik en koppelen vraag en aanbod met elkaar.

Kennispoort helpt ondernemers

Ondernemers in Regio Zwolle krijgen hulp bij deze uitdagingen. Als onafhankelijke stichting helpt Kennispoort ondernemers bij e-commerce en digitalisering. Bijvoorbeeld als het gaat om nieuwe online businessmodellen, starten met online ondernemen (in het buitenland) en het automatiseren van bedrijfsprocessen. Heb jij behoefte om te sparren en oriënteren? Of zoek je in het netwerk naar een samenwerkings- of kennispartner? Onze adviseurs adviseren je graag en helpen je op weg in het regionale netwerk.

Foto 1: Ravenna Nicasie

Onze e-commerce adviseur

Heb je een vraag over e-commerce? Neem dan contact op met onze adviseur.

Bart Jeurnink

mkb-adviseur

Evenementen, cases en nieuws

We nemen graag contact met je op

Laat hieronder je gegevens achter en wij bellen je terug

  • Velden met een * zijn verplicht om in te vullen.