Good Practice wil het ondernemerschap van ondernemers en bedrijven in Regio Zwolle versterken en vergroten. ‘We hebben een team van 25 koplopers met verschillende expertises verzameld die hun kennis, kunde en ervaringen delen met collega- ondernemers. Frans van der Kolk, eigenaar van VDK Groep, is een van deze koplopers’, vertelt Klaas Feenstra, projectleider van Good Practice. Frans deelde zijn kennis door middel van het Snel Succesvol Scalen traject. Een traject met vier bijeenkomsten en een afsluitende reis naar Londen voor tien startups uit Regio Zwolle. Tijdens elke bijeenkomst gingen de ondernemers aan de slag met een ander onderdeel van hun eigen one page strategic plan. We blikken terug op dit succesvolle traject. 

Het delen van een visie

VDK Groep is een snelgroeiende bedrijvengroep uit Zwolle gespecialiseerd in installatietechniek. Van enkele tientallen miljoenen omzet is VDK Groep nu op weg naar een miljard. Dit is geen toeval, het succes komt door Frans’ duidelijke visie, een sterk plan en hulp van een betrokken investeerder. Deze kennis deelde hij met een groep ambitieuze ondernemers. Frans wilde startende ondernemers inspireren en ondersteunen in het snel succesvol scalen van hun onderneming. Hij deelde zijn kennis in de vorm van een aantal stappen die hij ontwikkelde. Waaronder: het vaststellen van jouw hulpvraag, persoonlijk- en teamleiderschap en financieren. 

‘Wij hebben besloten om mee te doen aan het Snel Succesvol Scalen traject om te kijken waar we staan. Ook zijn we nieuwsgierig naar hoe andere ondernemers zakendoen en naar wat experts ons adviseren. Ook is het leuk om medeondernemers te spreken die in dezelfde fase zitten. Daarom doen we mee.’  – Oumar Sylla en Fikret Akin, eigenaren Deelfiets Nederland en deelnemers traject

Ondernemers leren van ondernemers

Martin Landkroon, senior advisor bij KplusV, begeleidde het traject. ‘We hebben te maken met ondernemers met een goed idee die willen groeien. Maar hoe doe je dat precies? Die energie om te groeien moet gestructureerd worden en dat deden we in dit programma. We keken naar welke stappen ze willen maken. Dit deden we een-op-een en tijdens de bijeenkomsten’, deelt Martin enthousiast.  

Stappen zetten

Gedurende het traject deelden Frans en andere ondernemers hun kennis passend bij deze stappen. Zo waren de deelnemers te gast bij PEC Zwolle waar Frans vertelde over VDK Groep en zijn proces. Bij Hanzestrohm vertelden Klaas Feenstra en Mathijs Breel van Hanzestrohm over persoonlijk- en teamleiderschap. Voor de derde bijeenkomst bezochten de ondernemers Wadinko, waar Astrid Kempers, Richard Zwart en Edwin Netjes hun kennis over financieren deelden. In de laatste bijeenkomst bij Koninklijke van der Most gaven de deelnemers een presentatie over hun groeiplannen. Marc Heutink, Arko van Brakel, Bastian Coes en Marriël van der Most gaven feedback aan de ondernemers. ‘Dit is een mooie samenwerking waar ondernemers leren van andere ondernemers’, sluit Martin af.  

‘We hebben veel geleerd van dit traject. Met name de milestones spraken ons erg aan. Een langetermijnplanning dwingt ons om vooruit te kijken en dat was voor ons erg waardevol. Ook word je gedwongen om eens uit te zoomen en op een andere manier naar je onderneming te kijken. Dit heeft ons ook nieuw inzichten gegeven waar we weer mee bezig kunnen.’ – Roeland Veen en Niels Schutter, eigenaren Trending Tea en deelnemers traject

Certificaten Snel Succesvol Scalen Traject

Over Good Practice

Good Practice heeft een team van koplopers met verschillende expertises geselecteerd en gevraagd om collega-ondernemers te helpen groeien. Van vraagstukken over interne bedrijfsvoering tot omgaan met grote transities: elke koploper heeft een eigen kennisgebied binnen zijn bedrijf ontwikkeld en staat voor je klaar. De aangewezen koplopers delen hun unieke kennis en ervaring en versterken het netwerk van Regio Zwolle. 

We nemen graag contact met je op

Laat hieronder je gegevens achter en wij bellen je terug

  • Velden met een * zijn verplicht om in te vullen.