Wij zijn diep geraakt. Op woensdag 11 januari 2023 is onze collega Ynte van der Meer op 58-jarige leeftijd overleden.

Hoewel we wisten dat dit moment zou komen, heeft het bericht van het overlijden van Ynte een diepe impact op ons allemaal. Ynte was als innovatieadviseur vanaf het begin betrokken bij Kennispoort Regio Zwolle. In de loop der jaren werkte hij met veel collega’s samen, begeleidde hij honderden ondernemers uit alle uithoeken van Regio Zwolle en ontmoette hij een veelvoud daarvan. Zijn lengte, was los van zijn enthousiasme, oprechte interesse en inhoudelijke kennis, zijn grootste handelsmerk. Dat maakt Ynte tot een bepalend gezicht van onze organisatie en één van de mensen aan wie Kennispoort veel dank is verschuldigd.

Vanaf de start betrokken bij Kennispoort

Als een van de eerste adviseurs maakte Ynte in 2013 de overstap van Hogeschool Windesheim naar Kennispoort. Hier zette hij zich dagelijks in als verbinder en bruggenbouwer voor ondernemers in Regio Zwolle. Door zijn werkervaring als engineer, binnen het onderwijs en zijn bijzondere interesse in techniek kon hij voor de meest uiteenlopende vragen als sparringpartner fungeren. Zijn humor, benaderbaarheid en kennis maakten Ynte een graag geziene gast op ondernemersbijeenkomsten in Regio Zwolle.

Liefde voor het leven

Ynte was een echte ‘wereldburger’. Geboren in Bilbao, opgegroeid in Spanje en geland in Zwolle. Hij vertelde aan de lunchtafel bij Kennispoort smakelijk verhalen over zijn vele avonturen, reizen en belevenissen. Ook in sociaal opzicht was Ynte altijd in voor gezelligheid en kon hij genieten van de geneugten van het leven. Als echte linguïst waren taalgrapjes zijn ding en kreeg hij de lachers op zijn hand.

Passie voor het onderwijs

De verbinding met Hogeschool Windesheim wist Ynte altijd op een natuurlijke wijze te leggen. Het werken met jonge lerende mensen was belangrijk voor Ynte. Waarbij het domein techniek hem nauw aan het hart lag. Dit blijkt ook uit zijn inzet voor het domein Techniek & ICT binnen Hogeschool Windesheim en de opleiding engineering waar hij als auditor zijn bijdrage leverde aan de kwaliteit van het opleidingsaanbod van alle hbo-ingenieursopleidingen in Nederland.

Afscheid

Het blijft moeilijk te bevatten dat we in zo’n korte periode afscheid hebben moeten nemen van Ynte. We zijn Sieben, Kars, Yelmer en de naaste familie van Ynte veel dank verschuldigd. Zij hielden ons in deze intense periode op de hoogte van het ziekteproces van Ynte. De warmte en liefde die er over en weer voor elkaar was, sprak voor ons uit de berichten die we tijdens de ziekteperiode van zijn kinderen ontvingen. Dezelfde liefde en warmte waarmee zij Ynte in het deel van zijn laatste reis omringden.

Kennispoort Regio Zwolle blijft Ynte herinneren als een sympathieke en deskundige collega vol humor. Wij wensen Sieben, Kars, Yelmer en familie veel sterkte toe dit verlies te dragen.

We nemen graag contact met je op

Laat hieronder je gegevens achter en wij bellen je terug

  • Velden met een * zijn verplicht om in te vullen.