Op 1 februari 1993 begon Paul van Ulsen bij Salland Engineering. Sindsdien heeft hij al veel verschillende posities gehad binnen het bedrijf. “Ik ken het bedrijf van binnen en van buiten, doordat ik zoveel verschillende functies heb gehad.” Nu is Paul eigenaar en Chief Executive Officer van Salland Engineering. Paul heeft door de jaren heen een groot internationaal netwerk opgebouwd en unieke technische en commerciële kennis opgedaan. Hij deelt zijn ervaringen en kennis met andere ondernemers binnen het programma Good Practice van de Regio Deal Regio Zwolle.  

Van software tot hardware en firmware

“Je zou het niet verwachten, hier in Zwolle, maar wij zijn de enige partij ter wereld die chips op deze schaal kan testen. Iedereen heeft wel een product in huis met een chip erin die hier is getest”, vertelt Paul trots. Salland Engineering is actief in de internationale markt van de semiconductor industrie, op het gebied van het ontwikkelen van testapparatuur, het bouwen en het uitvoeren van testen, zowel in het lab, in R&D setting als ook in full scale high volume production. “Er zijn weinig bedrijven die dit kunnen doen. Van over de hele wereld komen ze hier shoppen.”

Balans

“Het is algemeen bekend dat er een tekort is aan chips. Mede hierdoor zijn wij de afgelopen twee jaar verviervoudigd, om deze schaarste aan te kunnen,” vertelt Paul. “Het gaat allemaal om het vinden van de juiste balans. We blinken uit in het vinden van een combinatie tussen de technische en commerciële oplossingen die wij onze klanten bieden. Met alleen een mooi product ben je er nog niet. Het moet ook in de praktijk werken en commercieel gezien haalbaar zijn,” legt Paul uit.

Paul is erg analytisch en kan met gemak veel informatie in zich opnemen. “Die informatie schud ik dan door elkaar om zo met passende oplossingen te komen die werken voor mijn klanten. Hierbij kijkt hij niet alleen naar de prestatie van de chips, maar ook naar de kosten voor de klant. Het moet allemaal haalbaar zijn.” Het gaat volgens Paul om het goed inschatten van je business en het sluiten van compromissen.

Je kunt niet alles alleen

Paul is aangedragen om deel te nemen aan Good Practice en zijn kennis te delen met andere mkb ondernemers. In deze hoogtechnologische markt heeft Paul een waardevolle combinatie van hard en softskills. Hij deelt zijn kennis en ervaringen over het technische aspect, maar ook vooral over het bieden van oplossingen die commercieel gezien werken. Paul: “Ik vind het belangrijk om kennis te delen. We kunnen het niet alleen, dus wil ik niet alleen mijn kennis met anderen delen, maar ook mijn wereldwijde netwerk.” Zo stellen ze zich bij Salland Engineering ook op naar hun klanten. “We zijn met sommige klanten zelfs vrienden geworden zo door de jaren heen.” Binnen het programma
wil Paul graag in contact komen met andere ondernemers om samen te sparren en kennis te delen over actuele technologische ontwikkelingen. “Het is een wisselwerking. Ik ben ook benieuwd naar wat andere ondernemers ons kunnen brengen.”

Naar een hoger niveau tillen

Onderdeel van deelname aan Good Practice is de mogelijkheid voor koplopers om een budget te investeren in het doorontwikkelen van hun eigen kennis en kunde. Wat wil Paul met het budget doen? “Wij willen met het bedrag ons middenkader verder op pijl krijgen en onze mensen binnen het bedrijf naar een hoger niveau brengen. Anders blijf ik alles alleen doen”, zegt Paul met een knipoog.

Over Good Practice

Good Practice wil het ondernemerschap van ondernemers en bedrijven in Regio Zwolle versterken en vergroten. Good Practice heeft een team van koplopers met verschillende expertises geselecteerd en gevraagd om collega-ondernemers te helpen groeien. Van vraagstukken over interne bedrijfsvoering tot omgaan met grote transities: elke koploper heeft een eigen kennisgebied binnen zijn bedrijf ontwikkeld en staat voor je klaar. De aangewezen koplopers delen hun unieke kennis en ervaring en versterken het netwerk in Regio Zwolle. 

We nemen graag contact met je op

Laat hieronder je gegevens achter en wij bellen je terug

  • Velden met een * zijn verplicht om in te vullen.