Van het aangaan van nieuwe uitdagingen krijgt Mark Veldman, eigenaar GorillaGrip, energie. ‘Ik mag graag uitdagingen aangaan waarin ik werk met andere producten en een nieuwe doelgroep. Dit houdt mij scherp en enthousiast om mooie bedrijven op te bouwen. Zo is het ook met GorillaGrip gegaan.’ Sinds 2016 is GorillaGrip een Nederlandse producent van materiaal voor bodybuilding en crosstraining. Daarnaast is het een groothandel in sportartikelen. Mark houdt van techniek en kan daar met GorillaGrip zijn passie in kwijt. Het bedrijf in Zuidwolde werkt nauw samen met metaalbedrijf Python waarin Mark ook al bijna twintig jaar betrokken is.  

Uitrollen van sportmerk 

‘Een kennis van mij wilde graag beginnen met een sportschool in Zuidwolde. Zij kon het juiste materiaal moeilijk vinden. Vanuit Python gaven we aan dat wij wilden helpen. Op een paar zaterdagen zijn we gaan engineeren. Al snel hadden mijn compagnon Jaap Jonkers en ik door dat het maken van materialen voor bodybuilding en crosstraining goed past bij Python. Om een assortiment aan te kunnen bieden met sportartikelen, begonnen wij een eigen sportmerk: GorillaGrip’, vertelt Mark met enthousiasme.  

Aan de slag bij klanten: van Defensie tot de Franse president 

Vanuit Python laat GorillaGrip basismaterialen maken zoals een goed rek om gewichten aan op te hangen en een bank waar je oefeningen op kunt doen. Sportartikelen als gewichten en stangen haalt het bedrijf uit Azië. ‘We verkopen artikelen via onze webshop en op aanvraag aan kleine sportscholen en crossfitboxen in zowel binnen- als buitenland. Ik ga zelf vaak mee wanneer we een sportschool mogen inrichten. Voor mij is dit een fijne balans, zo hoef ik niet vijf dagen op kantoor te zitten. We komen op allerlei plekken: bij Defensie, maar ook bij het weekendhuis van de Franse president. Op beide plekken mochten we een sportschool inrichten en dat was bijzonder en leerzaam om te doen’, deelt Mark.  

Eigen productie 

GorillaGrip streeft naar hoge kwaliteit. Mark: ‘Als een klant materialen wil kopen met specifieke afmetingen, zorgen wij voor maatwerk materialen tegen normale prijzen. Ons Unique Selling Point (USP) is dat we een eigen productie hebben, dus maatwerk materialen zonder hoge kosten. Andere bedrijven moeten bij zo’n vraag vaak ‘nee’ verkopen. Functioneel fitness is nu hot en happening. Deze ontwikkeling is goed voor GorillaGrip. Toch kijken we ook naar de toekomst. We ontwikkelen nieuwe producten die een verbetering of uitbreiding zijn op ons huidige aanbod.’  

Toekomstbestendig ondernemen 

Medewerkers tevreden houden staat voorop binnen GorillaGrip. ‘Ik vind het belangrijk dat het werk dat we aanbieden leuk is om uit te voeren en goed beloond wordt. Daarnaast kijken we of het werk te overzien is en voor langere tijd vol te houden is. Als dit niet lukt, maken we andere keuzes. Het is al lastig genoeg om goede medewerkers te vinden en behouden. Het aanbieden van interessant werk is voor mij belangrijk. Goede arbeidsvoorwaarden bieden aan onze medewerkers is cruciaal’, vertelt Mark. Een van de uitdagingen in 2024 is het bouwen van een nieuw pand naast Python in Zuidwolde. Dit is een voordeel voor de logistiek én samenwerken met Python gaat sneller.  

Inzicht in Duitse regio 

‘Met Han Smidt, international business consultant bij Kennispoort Regio Zwolle, heb ik al jaren contact. We spraken elkaar over buitenlandse bedrijven of specifieke regio’s in Duitsland die interessant konden zijn. Zo voerden we in samenwerking met Han een onderzoek uit naar een regio in Duitsland. Wij dachten dat we in die regio snel konden groeien. Maar uit onderzoek bleek dat investeren in deze regio niet veel ging opleveren. Als ondernemer denk je vaak dat je veel dingen goed doet en jouw visie klopt. Een externe adviseur als Han kijkt op een nuchtere manier met je mee. Hij heeft ons een investering met kans op verlies bespaard, geeft Mark aan. 

Wil je hulp bij internationaal ondernemen? 

Wil je net als Mark stappen zetten in internationaal ondernemen? Neem dan contact op met Kennispoort! Vul hier het contactformulier in, dan nemen wij zo snel mogelijk contact met je op.

Neem contact op 

Evenementen, cases en nieuws

We nemen graag contact met je op

Laat hieronder je gegevens achter en wij bellen je terug

  • Velden met een * zijn verplicht om in te vullen.