Een softwareoplossing om het werk van developers makkelijker, sneller en leuker te maken. Dat is de innovatie van de startup CodeGlass uit Zwolle. Tyrone Krieger richtte CodeGlass in april 2023 op met compagnons Lynn Weggemans en Terence Bremmer. De innovatie lost een hoge werkdruk op en zorgt ervoor dat developers hun werk goed en met plezier uitvoeren. CodeGlass is een van de drie finalisten van de 10e editie van de Innovatieprijs van Regio Zwolle 2024.  

Ontwikkelde tool 

CodeGlass ontwikkelde een tool (virtuele scan) die ervoor zorgt dat developers een compleet systeem kunnen analyseren en begrijpen. De innovatie is te vergelijken met een MRI-scan. ‘Met een MRI-scan kan je een lichaam bekijken en zien waar de oorzaak van een probleem zit. Dat doen wij ook met onze softwaretool’, vertelt Tyrone.  

Lynn vult aan: ‘Developers kunnen sneller problemen vinden en oplossen in de software zonder codes te doorgronden. Zonder deze tool doen developers er uren tot soms weken over om de oorzaak van een softwareprobleem te vinden, met CodeGlass kan het al in vijftien minuten. Daarnaast verbeteren we met de tool de kwaliteit van de softwarecode.’  

Werkefficiëntie en minder stress 

Developers kunnen weer 70% van hun tijd besteden aan het schrijven van code. Voorheen was dit maar 32% van hun tijd. De overige tijd ging verloren aan het oplossen van problemen en verbeteren van bestaande software. ‘Door onze tool in te zetten, kunnen ze hun werk efficiënter uitvoeren en ervaren ze minder stress’, vertelt Lynn.  

‘Onze innovatie verlicht de druk in de sector, doordat minder developers meer werk kunnen verzetten. Daarnaast zorgt de innovatie voor een gezondere werkplek en hogere productiviteit en klanttevredenheid. We hebben een mooie samenwerking met hogeschool Windesheim om studenten op te leiden en stagiairs te begeleiden. CodeGlass slaat zo een brug tussen het onderwijs en de praktijk in softwareontwikkeling’, geeft Tyrone aan. 

Energie-efficiënt  

Door de ontwikkelingstijd te verkorten, vermindert CodeGlass het energieverbruik van servers. De servers draaien minder lang, verbruiken minder stroom en verlagen energiekosten. ‘Op deze manier dragen we bij aan een duurzame benadering van softwareontwikkeling en de digitale infrastructuur. Erg belangrijk nu de vraag naar datacenters groeit’, legt Tyrone uit.  

Groter klantbereik 

Tyrone: ‘In september 2023 lanceerden we het eerste product. Onze eerste klanten kwamen na die productlancering. Afgelopen maand maakten we de eerste integratie in de programmeertaal Java af. Hierdoor bereiken we meer (nieuwe) klanten. We zijn nu bezig om ons klantsysteem uit te breiden en onze naamsbekendheid te vergroten. De nominatie voor de Innovatieprijs van Regio Zwolle helpt daar ook zeker bij.’  

Over de Innovatieprijs van Regio Zwolle 

Ondernemers strijden elk jaar om de Innovatieprijs van Regio Zwolle. De prijsuitreiking staat geheel in het teken van innovatie en vindt plaats op vrijdag 28 juni 2024 op PROTO Innovationday bij Perron038 in Zwolle. Tijdens dit evenement laten de finalisten hun innovatiekracht zien en is er ruimte om te netwerken. De Innovatieprijs van Regio Zwolle is een initiatief van Kennispoort Regio Zwolle. 

We nemen graag contact met je op

Laat hieronder je gegevens achter en wij bellen je terug

  • Velden met een * zijn verplicht om in te vullen.