Tijdens de boerendag op het oogstfeest Stöppelhaene in Raalte, organiseren we weer het jaarlijkse Stöppelhaene Symposium. Een evenement voor de agrarische en food sector. Dit jaar vindt het symposium plaats op vrijdag 30 augustus, van 12.00 tot 16.00 uur met als thema “Boeren en de ruimte – Kringlopen tot op Mars”, waarmee je inspiratie krijgt om aan de slag te gaan met kringlooplandbouw. Een dringend onderwerp met het oog op de kansen rond een vernieuwende manier van produceren en consumeren.

Thema kringloop landbouw
Volgens Wageningen Universiteit en Research is de wereldbevolking in 2050 gegroeid tot zo’n 9,5 miljard mensen. Met de toepassing van kringlooplandbouw is het mogelijk om voldoende voedsel te produceren, binnen de grenzen van onze planeet. Door vanuit verschillende invalshoeken naar kringlopen te kijken, willen we jou met het symposium inspireren en nieuwe inzichten bieden.

Angelo Vermeulen
Angelo Vermeulen is één van de hoofdsprekers tijdens het evenement. Hij is kunstenaar, bioloog en ruimtevaart onderzoeker en houdt zich onder andere bezig met het verbinden van ruimtevaarttechnologie aan tuinbouw, om innovatie in de internationale voedingsproductie te bevorderen. Hij zal tijdens het symposium vertellen over missies naar Mars en het belang van optimale inzet van grondstoffen die op een ruimteschip oneindig gebruikt moeten worden.

Martin Scholten
Martin Scholten is directeur van de Animal Sciences Group bij Wageningen University & Research. Hij vindt dat circulaire landbouw de toekomst heeft. Maar hoe behoud je als agri & food koploper in de wereld je positie door middel van kringlooplandbouw? Wat is hethandelingsperspectief van deze visie en welk verdienmodel ligt hieraan ten grondslag? Tijdens het symposium zal hij zijn visie op kringlooplandbouw naar de huidige situatie van de landbouwsector vertalen.  

Programma
Naast de presentaties van de hoofdsprekers, komen diverse ondernemers aan het woord die hun bedrijfsvoering en verdienmodellen gericht hebben op een zo effectief en efficiënt mogelijk gebruik van grondstoffen. Hoe haalbaar is een kringloopbedrijf, in zowel de landbouw als andere sectoren? Wat zijn de kansen en dilemma’s? Ook laten we drie generaties uit een bedrijf aan het woord over kringlooplandbouw en vragen we de Provincie naar de uitdagingen in Overijssel.

Partijen
Kennispoort Regio Zwolle organiseert het symposium, samen met Stichting Stöppelhaene, Gemeente Raalte, Provincie Overijssel, LTO Noord Salland, The Green East, De Kracht van Salland, Salland Boert en Eet Bewust, Rabobank Salland, Vereniging Agrarisch Jongeren Kontakt en Overijssels Agrarisch Jongeren Kontakt.

Meld je aan!
Wil je graag bij dit symposium zijn? Meld je dan aan! Aanmelden kan tot en met donderdag 22 augustus.
Heb je nog vragen over dit symposium? Neem dan contact met ons op via info@kennispoortregiozwolle.nl of tel. 038 – 202 20 20.

Heb je een vraag?

Bel ons op 038 202 2020 of maak gebruik van het onderstaande contactformulier.