Kennispoort Regio Zwolle koppelt ondernemers vaak aan onderwijs om ze verder te helpen met hun product of dienst. Heel nuttig voor de ondernemer, maar ook erg leerzaam voor studenten! Zelf zetten we ook vaak studenten in. Regelmatig zoeken we stagiaires die bij ons meewerken of een afstudeeronderzoek uitvoeren. In september is Matthijs bij ons aan de slag gegaan. Hieronder deelt hij zijn ervaringen tot nu toe.

“Ik ben Matthijs Dijkstra, 22 jaar oud en ik woon in Hoogeveen. Ik volg de opleiding Finance & Control, voorheen Bedrijfseconomie, aan Windesheim in Zwolle.

Ik zit in mijn 3e leerjaar en loop vier dagen per week stage bij Kennispoort vanaf september 2018 tot en met januari 2019. Bij Kennispoort mag ik als stagiair meekijken met zaken als begrotingen, subsidies en jaarplannen. Ik word nauw betrokken bij onderwerpen die spelen in deze mooie organisatie. Je wordt als stagiair echt gezien als een volwaardige collega en niet als ‘de stagiair’ wat in mijn ogen nog te vaak gebeurd bij bedrijven. Het team van Kennispoort heeft veel passie voor wat zij doen voor de regio Zwolle. Kennispoort helpt ondernemers met hun ideeën om zo de regio Zwolle op economisch gebied te versterken. Hierdoor is het een unieke organisatie en is het bijzonder om hier stage te mogen lopen.

Na veel pogingen om een stageplek in mijn woonplaats te vinden ben ik op zoek gegaan naar bedrijven in Zwolle. Nou zul je vast denken hoe ik dan bij Kennispoort uit ben gekomen. Dit is simpel uit te leggen. Ik heb alle bedrijven waar studenten in het verleden stage liepen een mail gestuurd. Kennispoort stond ook op deze lijst. Ik mocht op gesprek en dat voelde meteen goed. Ik kreeg meteen het idee dat Kennispoort mij een leerzame stageplek kon bieden. De week erop kon ik beginnen! De reisafstand vanaf Hoogeveen naar Zwolle is goed te doen. Kennispoort zit vlakbij het station in Zwolle, dus ideaal als je met het openbaar vervoer komt!

Mijn stage tot nu toe is erg leerzaam. Ik mocht bijvoorbeeld samen met de directeur en de HRM manager naar de vergadering met de Raad van Toezicht. Dit zijn overleggen waar je als stagiair niet snel mee naartoe mag gaan. Bij het kennismakingsgesprek werd aangegeven dat Kennispoort graag wil dat ik een leerzame stage heb en met zoveel mogelijk dingen mee mag kijken. Hier is geen enkel woord van gelogen!

Als jij net als ik een leerzame stageplek wilt hebben, dan zou ik zeker contact opnemen met Kennispoort. Het is een uniek bedrijf met leuke collega’s die jouw stagetijd nog leuker maken!”

Op dit moment zoeken wij een stagiaire marketing & communicatie. Heb jij interesse? Neem dan contact met ons op via 038 202 20 21 of info@kennispoortregiozwolle.nl.

Heb je een vraag?

Bel ons op 038 202 2020 of maak gebruik van het onderstaande contactformulier.