Erik Brunekreef en Dennis Haarman zetten zich, namens Kennispoort, in voor het Topcentrum E-commerce. Dit doen ze een paar dagen per week, naast hun eigen onderneming. Samen met bedrijven en onderwijsinstellingen willen ze van Zwolle dé e-commerce regio van Nederland maken. Het verbinden van e-commerce bedrijven aan het onderwijs is een van de opdrachten van Erik en Dennis. Hieronder een kijkje in hun Topcentrumagenda.

1. Onze website topcentrum.nl is onlangs live gegaan en we zijn druk bezig om de puntjes op de i te zetten. Een jobboard is in de maak. Hierop kunnen onze leden hun vacatures plaatsen. We hopen hiermee vraag en aanbod makkelijker bij elkaar te brengen. Naast vacatures biedt het platform ook een overzicht van alle e-commerce opleidingen en vind je er alles over de laatste ontwikkelingen.

2. Studenten van Windesheim en Cibap buigen zich over de branding van het Topcentrum E-commerce. Ze maken een strategisch plan en gaan het plan ook uitvoeren. De studenten bezoeken de leden van het Topcentrum om kennis op te halen. Regelmatig zitten we met ze om tafel om hun plannen te bespreken. In februari ronden ze de opdracht af.

3. We zijn bezig om een Associate degree te ontwikkelen. Een HBO geaccrediteerde opleiding bij Windesheim op het gebied van E-commerce. Onlangs was er een bijeenkomst over de invulling van de opleiding met e-commerce professionals en drie ondernemers: een webwinkel zonder fysieke winkel, een webwinkel met fysieke winkel en een dienstverlener. De ambitie is om de opleiding in september 2019 aan te kunnen bieden.

4. Deze maand organiseren we een excursie naar Picnic voor e-commerce ondernemers en ondernemers uit de Agri & Food branche. Doel van de excursie is kennis en inspiratie opdoen van de snelgroeiende sector e-commerce. Picnic is een mooi bedrijf en wie weet tot welke cross-overs het leidt.

5. Haarspullen.nl is een succesvolle Zwolse onderneming die zich voor vier jaar aan het Topcentrum E-commerce heeft verbonden. Als lid willen ze kennis ophalen en een goede leerplek bieden aan studenten. Inmiddels hebben we zo’n 32 leden.

6. We overleggen regelmatig met elkaar om de lopende activiteiten en projecten door te nemen. Iedere woensdagochtend nemen we samen met Diane en Edo van Deltion de werkzaamheden door.

Ben je benieuwd naar de activiteiten van het Topcentrum E-commerce? Neem eens een kijkje op de website www.topcentrum.nl. Lijkt het je interessant om aan te sluiten als lid? Neem contact op met Erik of Dennis via info@topcentrum.nl of 038 202 2020.

Heb je een vraag?

Bel ons op 038 202 2020 of maak gebruik van het onderstaande contactformulier.