Innovatie

Een prothese die precies past bij een individuele patiënt. Of snel en goedkoop een aantal prototypes maken van een onderdeel van een windturbine om te testen welke het efficiëntst is. Dat zijn slechts twee voorbeelden van de vele mogelijkheden die het 3D-printen van op maat gemaakte, vezelversterkte composietproducten biedt. Fiberneering Technology Development is een Zwolse start-up die dit unieke proces heeft ontwikkeld. Het bedrijf presenteert deze gepatenteerde technologie als enige Nederlandse start-up op de internationale JEC Composietenbeurs die plaatsvindt in Parijs op 14-16 maart.

JEC composietenbeurs

De JEC is een jaarlijkse beurs waar de voltallige internationale composieten industrie elkaar ontmoet en waar nieuwe producten en technieken getoond worden. Fiberneering is een van de tien finalisten van de Startup Booster, een internationale competitie onder jury van onder meer Airbus, Daimler en Renault. De andere finalisten komen onder andere uit de VS, Duitsland, Frankrijk en Australië. Fiberneering is de enige Nederlandse startup.

Gebruik composiet

De toepassingen van het op maat 3d-printen zijn eindeloos. Denk bijvoorbeeld aan onderdelen voor schepen, auto’s of vliegtuigen, maar ook ortheses, protheses en zelfs pretpark attracties zijn mogelijke producten. Composieten worden veel toegepast vanwege de hoge sterkte en het lage gewicht waardoor optimale constructies mogelijk zijn.

Over Fiberneering

Fiberneering Technology Development is in 2015 gestart door Jasper Bouwmeester en er werken inmiddels zeven personen. Het kantoor en de productieruimte bevinden zich op het Polymer Science Park in Zwolle. De snelle groei die het bedrijf heeft doorgemaakt is mede mogelijk gemaakt door het Regio Zwolle Incubator fonds en de goede relatie met het Polymer Science Park, Kennispoort Regio Zwolle en Hogeschool Windesheim. Fiberneering is als startup aangesloten bij startupregiozwolle.nl.

We nemen graag contact met je op

Laat hieronder je gegevens achter en wij bellen je terug

  • Velden met een * zijn verplicht om in te vullen.