Op initiatief van Hogeschool Windesheim, Wensink en Kennispoort Regio Zwolle, is op vrijdagmiddag 8 februari voor ruim vijftig Windesheim studenten, die technische- en economische studies volgen, een mini-congres gehouden over innovaties in de fossiele automotive branche. Verschillende sprekers uit het onderwijs, bedrijfsleven en de overheid deelden hun visie en beantwoordden vragen op de genoemde thema’s.

Windesheim – Wensink combinatie
De energietransitie, klimaatadaptatie en mobiliteitsvraagstukken hebben impact op de fossiele automotive branche. Om te onderzoeken welke uitdagingen en kansen er zijn, zijn Wensink, met behulp van Kennispoort Regio Zwolle, de samenwerking aangegaan met Windesheim. In korte tijd zijn er bijna vijftig studenten gemobiliseerd. Deze studenten zijn van de technische opleidingen, zoals ruimtelijke ordening, mobiliteit en industrieel product ontwerpen. Van de economische opleidingen, zoals commerciële economie en small business & retail management en van het internationale Windesheim Honours College. Deze Windesheim – Wensink combinaties zijn opzoek gegaan naar de mogelijkheden van deelautoconcepten, fossielvrije binnensteden, levensloopbestendig bedrijfsvastgoed, mobiliteitstrends en -scenario’s, nieuwe businessplannen, short lease mobiliteit en multimodaliteit logistiek.

In juni 2019 organiseert de Windesheim – Wensink combinatie, samen met Kennispoort Regio Zwolle, een Grande Finale, waarin de studenten hun resultaten presenteren. Naast nieuwe kennis en inzichten, levert het voor de beste studenten ook  een mooie prijs op.

We nemen graag contact met je op

Laat hieronder je gegevens achter en wij bellen je terug

  • Velden met een * zijn verplicht om in te vullen.