Bedrijven in de maakindustrie krijgen de kans om meer te leren over 3D-printing van metalen: Hogeschool Windesheim stelt een nieuwe 3D-metaalprinter beschikbaar op Perron038. En in de 3D-printing proeffabriek van Aeronamic B.V. kun je kennismaken met 3D-printen van metalen zonder investeringen of hoge kosten. Beide initiatieven hebben als doel om de regionale maakindustrie te helpen om zich verder te ontwikkelen in de wereld van Additive Manufacturing (3D-metaalprinten).

3D-metaalprinter van Hogeschool Windesheim op Perron038

Het lectoraat Kunststoftechnologie van Windesheim richtte een ‘Additive Manufacturing Hub’ in op Perron038. Perron038 is het innovatiecentrum voor de maakindustrie gelegen direct aan het station van Zwolle: een hub waar onderzoek, leren en ervaren bij elkaar komen. Windesheim investeerde flink in de 3D-metaalprinter – alles bij elkaar een kleine half miljoen euro – maar besloot deze niet op de Campus neer te zetten. “Dus niet in een afgesloten onderwijslokaal of weggestopt in een researchlab, maar juist op Perron038. Hét Zwolse hightechhart, waar bedrijven, onderzoek én hbo elkaar vinden en versterken. Want onderwijs, onderzoek én de praktijk zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden en alleen samen geven we handen en voeten aan nieuwe technologieën”, aldus associate lector Geert Heideman.

Over de 3D-printing proeffabriek van Aeronamic

Aeronamic ontwikkelt, produceert, assembleert en test high-speed roterende systemen en precisie-onderdelen voor de civiele en militaire luchtvaartindustrie. Door ondersteuning van Provincie Overijssel kun je op een laagdrempelige manier en tegen aantrekkelijke tarieven een test build laten uitvoeren in de 3D-printing proeffabriek van Aeronamic.

Een test build aanvragen

Wil je een test build laten uitvoeren? Stuur dan voor het einde van 2020 een aanvraag via communications@aeronamic.com.

Vragen en meer informatie

Heb je vragen over 3D-printen of andere innovaties in de maakindustrie? Ben je op zoek naar nieuwe kennis of een samenwerkingspartner? Neem dan contact op met onze innovatieadviseur Ynte van der Meer.

Evenementen, cases en nieuws

We nemen graag contact met je op

Laat hieronder je gegevens achter en wij bellen je terug

  • Velden met een * zijn verplicht om in te vullen.