Wil jij samen met een andere onafhankelijke mkb-ondernemer werk maken van een innovatief product, een methode of dienst? Goed nieuws! Je kunt de subsidie MIT R&D samenwerkingsprojecten aanvragen vanaf woensdag 1 juni 2022 bij de provincie Overijssel, Gelderland, Flevoland of Drenthe. Je krijgt de kans om maximaal € 350.000,- te besteden aan onderzoek naar jouw innovatieproject of het te gebruiken voor de ontwikkeling ervan. Dien je aanvraag snel en volledig in, want de subsidie is populair! 

Wanneer kun je subsidie aanvragen?

Het innovatieproject richt zich op de ontwikkeling van of onderzoek naar een nieuw product of een dienst of methode. Je kunt de subsidie bijvoorbeeld gebruiken voor de kosten aan onderzoekers, apparatuur, contractonderzoek of octrooien.

Samenwerkingspartners

De samenwerkingspartners hoeven niet uit dezelfde provincie te komen. De mkb-ondernemers vragen de subsidie aan in de provincie waar meer dan 50% van de subsidiabele kosten worden gemaakt. Voorbeeld: je bent een Overijsselse mkb-ondernemer en werkt samen met een mkb-ondernemer uit Flevoland. 55% van de subsidiabele kosten maken jullie in Overijssel. Dan vraag je de subsidie aan in Overijssel.

Maatschappelijke thema’s

Je plan moeten passen binnen een van de volgende Kennis- en Innovatieagenda’s (KIA’s): 

  • Energie & Duurzaamheid
  • Gezondheid & Zorg
  • Landbouw, Water en Voedsel
  • Veiligheid
  • Sleuteltechnologieën
  • Maatschappelijk Verdienvermogen

Bekijk hier meer informatie over de KIA’s.

Subsidieregeling MIT R&D samenwerkingsprojecten aanvragen

Je kunt de subsidie aanvragen vanaf woensdag 1 juni 2022 09.00 uur via de volgende websites in Regio Zwolle:

Op bovenstaande websites vind je ook meer informatie over de voorwaarden. Gebruik dit hulpmiddel om ervoor te zorgen dat jouw aanvraag volledig is en een goede kans maakt. Het is belangrijk om je aanvraag op tijd in te dienen!

Hulp nodig?

Wil je meer weten over de subsidieregeling? Wij helpen je graag verder. Of we kunnen je doorverwijzen naar experts uit ons netwerk. Neem contact met ons op en wij helpen je verder.

Evenementen, cases en nieuws

We nemen graag contact met je op

Laat hieronder je gegevens achter en wij bellen je terug

  • Velden met een * zijn verplicht om in te vullen.