Acht projectgroepen met studenten van Windesheim werkten afgelopen 9 maanden aan een serie opdrachten van Wensink Automotive. Dit bedrijf wil zich goed oriënteren en voorbereiden op de sterk veranderende toekomst in de automotive. In juni vond de eindbijeenkomst plaats, waar studenten hun ideeën mochten pitchen.

Toekomstscenario’s
Wensink Automotive voorziet grote veranderingen voor de fossiele automobielbranche in de nabije toekomst. Termen als energietransitie, klimaatadaptatie en mobiliteitsvraagstukken zijn haar bekend, maar zeggen nog weinig. Om die reden trok zij 50 studenten van het Windesheim aan om samen met haar toekomstige scenario’s te onderzoeken.

Opdrachtformulering
Ynte van der Meer, innovatieadviseur van Kennispoort Regio Zwolle en Frans Werkhoven, onderwijsadviseur bij Kennispoort Regio Zwolle en Studenten Coördinator bij Windesheim dachten mee over de formulering van de opdrachten.

Studenten van de opleidingen Industrieel Product Ontwerpen, Business Media en Recht, Commerciële Economie, Small Business en Retail Management en Honours College kregen vervolgens de opdracht om nieuwe businessmodellen, producten en diensten te ontwikkelen en kwamen met plannen als deelauto-systemen, Life-Long Wensink, waterstof pompstation en oplossingen voor de last-mile in de logistieke ketens.

Eindbijeenkomst
De projecten werden afgesloten met een event bij Wensink Automotive. Alle studenten werden met een bus opgehaald. In het publiek zaten Tako de Jong en Jeroen Boekema als experts van Wensink Automotive. Zij hadden de studenten in het voortraject begeleid. In 3 minuten pitchten de studenten hun ideeën en adviezen. Na een eerste stemronde gingen 4 groepen met een verdiepende presentatie door, waarna zij hun plannen mochten verdedigen.

Mercedes in Stuttgart
De winnaar kreeg een bokaal uit handen van Tako de Jong uitgereikt, evenals een reis naar de Mercedesfabriek in Stuttgart met 2 overnachtingen. Twee andere groepen kregen een bijbaan bij Wensink aangeboden, waarin zij hun ideeën verder mogen uitwerken.

Samenwerking met Kennispoort en Windesheim
Wensink kijkt met een voldaan gevoel terug op het afgelopen half jaar en sprak de wens uit om structureel te willen samenwerken met Windesheim en Kennispoort Regio Zwolle. Vanaf september starten daarom weer nieuwe opdrachten.

Wensink Automotive
Wensink is een bedrijf dat al 35 jaar actief is in de automotive, voornamelijk als Mercedesdealer en dealer van de merken Ford en Smart. Naast personenauto’s levert Wensink ook bestelwagens en vrachtwagens. Met meer dan 1300 medewerkers in 48 vestigingen in Nederland is Wensink een groot bedrijf en zij groeit nog steeds.

Meer informatie
Wil je meer informatie over deze studentenprojecten? Neem dan contact op met Frans Werkhoven, coördinator van studentprojecten, via mail  fgm.werkhoven@windesheim.nlof mobiele telefoon 06 – 81 07 32 07.

We nemen graag contact met je op

Laat hieronder je gegevens achter en wij bellen je terug

  • Velden met een * zijn verplicht om in te vullen.