“Als ondernemer doe je dat waar je goed in bent en waar je energie van krijgt. Terwijl je daarmee bezig bent, word je dagelijks geconfronteerd met zaken waar je minder affiniteit mee hebt maar die wel van belang zijn voor het succes. Eén van die zaken is (online) marketing, media en communicatie; hoe bevorder je de verkoop van je product of dienst en hoe bereik je je doelgroep?” Aldus Kristel van den Berg, Media Consultant bij Persgroep Nederland. “De Persgroep maakt de cirkel van advies aan ondernemers via Kennispoort mooi rond. Dat maakt de samenwerking tussen de Persgroep en Kennispoort van enorme meerwaarde voor de ondernemer.”

11 miljoen mensen

De Persgroep is uitgever van nationale, regionale en lokale nieuwsmerken zoals de Stentor, Volkskrant, het AD, de Trouw en Het Parool, maar ook van QMusic, Nationale Vacaturebank, AutoTrack, Tweakers en Independer. Daarnaast geeft de Persgroep maar liefst 144 huis-aan-huiskranten uit. Kristel: “Met onze media bereiken wij dagelijks zo’n 11 miljoen mensen. Dankzij al deze media beschikken wij over heel veel data. Met deze data kunnen wij fijnmazig doelgroepen op geografische, demografische en gedragskenmerken determineren en op verschillende on- en offline platformen uitleveren. Dat is voor ondernemers zeer interessant. Op die manier kunnen wij namelijk heel gericht hun potentiële klant bereiken.”

Wegwijs in de wirwar aan marketingkanalen

“Maar welke kanalen passen bij jouw doelgroep? Waar bevindt jouw doelgroep zich en hoe bereik je die zo efficiënt mogelijk tegen zo laag mogelijke kosten? Wij willen de startende ondernemer graag wegwijs maken in de wirwar aan marketingkanalen die er tegenwoordig zijn. Televisie, radio, kranten, magazines, social media, websites, display bannering, outdoor reclame… Dagelijks zijn wij in gesprek met ondernemers die gewoon niet weten waar ze moeten beginnen. Bij iedere boodschap en bij iedere doelgroep, horen specifieke kanalen die allemaal op hun eigen wijze kunnen worden ingezet. We brengen samen met de ondernemer de doelgroep in kaart en kijken naar de boodschap die de ondernemer wil overbrengen en welke on- en offline media en marketingmiddelen daar dan op aansluiten.”

Verstand van media en communicatie

“Wij kijken uit naar de samenwerking met Kennispoort. Wij dragen lokaal en regionaal ondernemerschap een warm hart toe en willen dat op deze manier uitdragen en daar graag aan bijdragen. We hebben elkaar nodig om innovatie mogelijk te maken en te bevorderen. Het succes van de Persgroep is afhankelijk van het succes van de ondernemer. De ondernemer heeft verstand van zijn passie. Wij van die van ons: media en communicatie. En die kennis willen we graag delen.”

We nemen graag contact met je op

Laat hieronder je gegevens achter en wij bellen je terug

  • Velden met een * zijn verplicht om in te vullen.