Op 15 januari speelde PEC Zwolle de wedstrijd tegen Ajax. Rondom de wedstrijd was er een ontmoeting met 20 vertegenwoordigers van de Amsterdam Economic Board en de Economic Board Regio Zwolle. Twee economisch krachtige regio’s met uiteenlopende en vergelijkbare speerpunten. De ontmoeting werd gebruikt om wederzijdse kansen te verkennen.

Health

Een overeenkomstig speerpunt van beide boards is het thema ‘health’. Dit was aanleiding om de gasten te ontvangen bij het Health Innovation Park. Henk Jan Meijer (burgemeester Zwolle en voorzitter Regio Zwolle) heette als gastheer de deelnemers van harte welkom. Wilma Koch (directeur Health Innovation Park) presenteerde vervolgens over samenwerking, innovatie en kansen in de health-sector. Twee ondernemers vertelden over hun innovatieve oplossingen voor een aantal uitdagingen in de zorg, die zij in samenwerking met het Health Innovation Park hebben gerealiseerd. Deze innovaties stimuleren zorg op afstand en dat mensen langer gezonder thuis kunnen blijven wonen. De deelnemers concludeerden dat het waardevol zou zijn als beide regio’s de agenda’s van het thema health naast elkaar leggen op deze onderwerpen.

Brede verkenning

Aansluitend werd Hotel Lumen bezocht voor een lunch en een bredere verkenning. Franc Weerwind (burgemeester Almere en lid van de Amsterdam Economic Board) bedankte de initiatiefnemers voor het hartelijke ontvangst en gaf een toelichting over de Amsterdam Economic board. De Amsterdamse board heeft als ambitie om de welvaart en het welzijn in de metropoolregio Amsterdam duurzaam te versterken. Samen met bedrijfsleven, overheden en kennisinstellingen wordt ingezet op samenwerking, innovatie en economische groei. De metropoolregio Amsterdam wil in 2025 tot de top-3 van Europese innovatieve regio’s behoren. Speerpunten zijn circulaire economie, digitale connectiviteit, gezondheid, mobiliteit en talent voor de toekomst.

Jos Bisschops (lid van de Economic Board Regio Zwolle) vertelde over de speerpunten in de Regio Zwolle. De Economic Board Regio Zwolle bundelt de krachten van ondernemers, overheid en onderwijs en zet in op versterking van de regionale concurrentiepositie, economie en werkgelegenheid. Er zijn door de inzet van uitvoeringsorganisaties (Kennispoort Regio Zwolle, Polymer Science Park, Health Innovation Park, Trade Office en het Innovatiecluster Agri&Food) aansprekende resultaten geboekt. Qua strategische ligging kan de Regio Zwolle een logistiek knooppunt vormen tussen Amsterdam en de export naar Europa. Dit werd bekrachtigd met een promotiefilmpje van de Regio Zwolle. In dit kader werd eerder al een ontmoeting georganiseerd door Port of Zwolle en Port of Amsterdam met logistieke ondernemers uit beide regio’s.

Vervolgafspraken

Franc Weerwind nodigde de deelnemers uit Regio Zwolle uit voor een tegenbezoek. In de tussentijd wordt op deelgebieden (als health en vernieuwend ondernemerschap) verdere samenwerking verkend. Nadat de afspraken waren gemaakt vertrokken de gasten naar de businessclub van PEC Zwolle voor de kraker tussen Ajax en PEC Zwolle.

De ontmoeting werd georganiseerd door Regio Zwolle, Economic Board Regio Zwolle en PEC Zwolle/Regio Zwolle United en kwam tot stand na ideevorming met de gemeente Dronten. De Flevolandse gemeente Dronten nam daarmee het voortouw om de ambities van Amsterdam, Almere, Dronten en Zwolle aan elkaar te verbinden.

We nemen graag contact met je op

Laat hieronder je gegevens achter en wij bellen je terug

  • Velden met een * zijn verplicht om in te vullen.