Op Boot Düsseldorf 2020, de grootste botenbeurs ter wereld, presenteerde Alumax Boats uit Meppel van 18 tot en met 26 januari 2020 een nieuwe elektrische en recyclebare sloep; The Next. Kennispoort Regio Zwolle helpt Alumax Boats om de internationale groei in goede banen te leiden.

In kaart brengen buitenlandse markten

Wibo van Wier is als adviseur werkzaam voor het programma Trade Office onderdeel van Kennispoort Regio Zwolle. “We hebben ruime ervaring met internationale beurzen en delen deze graag met ondernemers in de voorbereiding. Na een beurs zetten wij bijvoorbeeld studenten van Windesheim in voor een bezoekersanalyses en marktonderzoek.

De contacten die Alumax op de beurs opdoet, geven een indicatie welke regio’s en klantprofielen interesse tonen. Op basis daarvan brengen wij die markten volledig in kaart. Zo ontwikkelen wij interactieve landkaarten met daarin relevante gegevens (omzet, aantal medewerkers, NAW-gegevens) van potentiële klanten, concurrenten en partners. Ook lokale wet- en regelgeving, beurzen en netwerkorganisaties worden in kaart gebracht. Zo kan Alumax haar netwerk in die markten concreet uitbouwen.”

Leergang international trade

We bieden met onze business partners kennis over internationaal zakendoen in bijeenkomsten over intellectueel eigendom en E-commerce. Maar ook in de Leergang International Trade. In deze leergang ontwikkel je de belangrijkste kennis en vaardigheden om succesvol te zijn in een internationale markt. Denk daarbij aan internationale marketing, contracteren, overnames, joint ventures opzetten, cultuurverschillen en exportdocumenten, verzekeringen en financieringsmogelijkheden.

Internationale kansen in Finland, Duitsland en Zwitserland

De stand van Alumax Boats op Boot Düsseldorf 2020

Met de primeur van de volledig recyclebare sloep loopt Alumax Boats voor in de botenmarkt. Directeur Remko Germeraad ziet voldoende internationale kansen voor zijn bedrijf: “De belangstelling voor elektrisch varen en aluminium boten is stijgend. Niet alleen in Nederland maar ook vanuit Finland, Duitsland en Zwitserland hebben we op de beurs interessante contacten opgedaan waar we zeker afzet verwachten. We hebben meerdere jaren ervaring met elektrische aandrijving”

Verbreding van de doelgroep

Danny Pol, werkzaam bij Alumax Boats om de verkoop en klantrelatie verder te ontwikkelen ziet ook kansen voor verbreding van de doelgroep. “We ervaren op de beurs belangstelling van verhuurbedrijven die de zorgeloze onderhoudsvrije kwaliteit van Alumax Boats boten waarderen. Zij vragen om nieuwe toepassing van de boten voor bijvoorbeeld vissers die graag een snelle en sterke aluminium boot willen huren waarbij de boot tevens ingezet kan worden voor dagrecreatie”.

Internationale uitdagingen

De internationale expansie stelt het bedrijf voor nieuwe uitdagingen volgens Remko Germeraad. “De productie staat onder druk; het is niet eenvoudig voldoende vaklieden te vinden die onze boten kunnen produceren. Een deel van het werk hebben we uitbesteed aan een werkplaats in Polen, maar we hebben op de beurs ook contacten opgedaan met scheepswerven in Litouwen die delen van de boot kunnen produceren. Het ontwerp van TheNext is daarbij geoptimaliseerd voor productie, waardoor wij met minder arbeid de boten sneller kunnen bouwen”.

Over Boot Düsseldorf

Boot Düsseldorf wordt jaarlijks georganiseerd en trekt 250.000 bezoekers uit 116 verschillende landen. De 39.500 zakelijke bezoekers maken van de beurs tevens de plek voor het ontwikkelen van een internationaal zakelijk netwerk. Er staan bijna 2.000 exposanten uit 74 landen. Nederland is goed vertegenwoordigd met 132 exposanten. Boot Düsseldorf 2021 is van 23 tot en met 31 januari 2021.

We nemen graag contact met je op

Laat hieronder je gegevens achter en wij bellen je terug

  • Velden met een * zijn verplicht om in te vullen.